-

Varhaiskasvatuspalvelut

Tyrnävällä varhaiskasvatuspalveluja tuottavat sekä kunta että yksityiset palveluntuottajat. Tyrnävän kunta järjestää varhaiskasvatusta päiväkodeissa ja perhepäivähoidossa. Lisäksi kunnassa on tarjolla avointa varhaiskasvatustoimintaa.

Kunnallisia päiväkoteja on viisi: Käpytikka Murrossa, Kuumestari, Toukovakka ja Väentupa Kirkonkylällä sekä Tenavatalo Temmeksellä. Perhepäivähoitajia on Murrossa, Kirkonkylällä ja Partaalla.

Vuorohoito

Vuorohoitoa tarjotaan päiväkoti Väentuvassa. Vuoropäivähoitoyksikkö palvelee niitä perheitä, joissa vanhemmat työnsä luonteesta johtuen tarvitsevat lapsilleen ilta-, yö- ja viikonloppuhoitoa. Päiväkodin toiminta-aika on arkisin klo 6.30–17.00, mutta se on tarvittaessa auki vuorokauden ympäri ja viikonloppuisin.

Esiopetus

Mikäli lapsi tarvitsee varhaiskasvatusta esiopetuksen lisäksi, järjestetään esiopetus päiväkodissa. Esiopetusta järjestetään päiväkoti Kuumestarissa ja Käpytikassa. Lisäksi esiopetusta järjestetään Kirkkomännikön, Murron ja Temmeksen kouluilla. 

Yksityisen hoidon tuet

Kunta tukee yksityistä varhaiskasvatusta palvelusetelillä, yksityisen hoidon tuella ja yksityisen hoidon tuen kuntalisällä. Palveluseteli voidaan myöntää tyrnäväläiselle lapselle, joka on Tyrnävällä toimivassa yksityisessä päiväkodissa. Kunnassa toimivat yksityiset päiväkodit Karuselli ja Vekkuli kirkonkylällä sekä päiväkoti Touhula Murrossa.

Kunta tukee yksityistä perhepäivähoitoa ja toisessa kunnassa yksityisessä päiväkodissa tapahtuvaa varhaiskasvatusta lakisääteisen yksityisen hoidon tuen lisäksi kuntalisällä. Tuet haetaan ja maksetaan Kelan kautta. Perheet maksavat yksityisen palveluntuottajan määrittelemän asiakasmaksun palvelun tuottajalle. Perheet voivat myös palkata perhepäivähoitajan yksityisen hoidon tuella. Tällöin perhe on työnantaja. Kunta hyväksyy yksityisen perhepäivähoitajan.

Varhaiskasvatuspalveluista lisätietoja antavat päiväkotien johtajat

Pyykkönen, Mira

päiväkodinjohtaja

Pesonen, Essi

aluepäiväkodinjohtaja