Pohjois-Pohjanmaan teollisuushamppuklusteri
-

Pohjois-Pohjanmaan teollisuushamppuklusteri

Tervetuloa Pohjois-Pohjanmaan teollisuushamppuklusterin kotisivuille!

Tässä projektissa luodaan teollisuushampun viljelyn ja jalostuksen ympärillä toimiva klusteri, joka yhdistää arvoketjun toimijoita alkutuotannosta korkean jalostusasteen tuotteita valmistaviin yrityksiin. Tavoitteenamme on luoda alusta kuituhampun hyödyntämisen kehittymiselle teollisuudessa. Otamme yhteyttä teollisuushampun arvoketjun ympärillä oleviin potentiaalisiin toimijoihin ja rakennamme yhteistyöverkoston toimintamallin.

Hankkeen toteuttajia ovat Tyrnävän kunta, Oulu Startup Incubator ja Oulun ammattikorkeakoulu. Hankkeessa mukana ovat toteuttajien ohella Kempeleen, Limingan, Muhoksen, Siikalatvan ja Utajärven kunnat tai kuntien kehitysyhtiöt sekä asiantuntijajäseniä.

Hanketta rahoittaa Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto.
Hankkeen toiminta-aika on 4/2022-4/2023.

Kuituhamppupaaleja Murrontien varrella. Kuva: Marko Partanen
Kuituhamppupaaleja Murrontien varrella. Kuva: Marko Partanen

Lähde mukaan!

Tavoitteenamme on saada parikymmentä kiinnostunutta yritystä tai muuta tahoa edistämään hamppuekosysteemin rakentumista. Olitpa sitten alkutuotannon ammattilainen, logistiikan rautainen osaaja tai vaikka autojen verhoiluja tekevä yrittäjä, teollisuushamppuklusterissa on tilaa juuri sinulle. Ota yhteyttä projektipäällikköön ja sovitaan tapaaminen, jossa katsellaan teille sopivaa roolia klusterin sisällä.

Yhteystiedot

Hankkeen projektipäällikkönä toimii 31.3.2023 saakka Kalle Parviainen (email: kalle.parviainen@tyrnava.fi / puh. 040 351 7219).

Lisätietoja 1.4. lähtien antaa kehittämispäällikkö Janna Kumpula (email: janna.kumpula@tyrnava.fi /  puh. 040 162 6149)

 

Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston logo ja slogan: Eurooppa investoi maaseutualueisiin.