-

Lupapisteen logo

Lupapiste on asiointipalvelu, jossa voit hakea rakennuslupia sekä hoitaa niihin liittyvän viranomaisasioinnin sähköisesti. Palvelu kokoaa kunnan viranomaisen, rakentajan, suunnittelijan ja muut rakentamisen ammattilaiset yhteen osoitteeseen ja pitää kaikki hankkeen osapuolet pysyvästi tietoisina hankkeen etenemisestä, vuorokauden ympäri.

Hakemusten käsittely ja lupa-asiointi on sujuvampaa kun tarvittavat tiedot ovat heti mukana eikä paperisia hakemuksia ja asiakirjoja tarvitse toimittaa erikseen eri toimijoille. Lupapiste kattaa Tyrnävän kunnan rakennus- ja toimenpidelupien, toimenpideilmoitusten, maisematyö- ja purkamislupien sekä poikkeamishakemusten ja suunnittelutarvehakemusten hakemisen. Palvelussa voi tehdä viranomaisille neuvontapyyntöjä jo ennen rakennushankkeen käynnistymistä. Neuvontapyynnön voit jättää myös sähköpostilla: rakennustarkastaja hanna.ollila(at)tyrnava.fi

Palveluun rekisteröidytään pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella ensimmäisen käyttökerran yhteydessä ja sen käyttö on maksutonta.

Lupapisteen käyttö:

  1. Rekisteröidy palvelun käyttäjäksi. Rekisteröitymisen jälkeen pystyt kirjautumaan sisään palveluun sähköpostiosoitteellasi sekä valitsemallasi salasanalla.
  2. Hakemuksen tai kyselyn luominen; Valitse kartalta hankkeesi sijainti ja kerro mitä olet tekemässä. Kun olet valinnut hankkeesi sijainnin sekä suunnitellun toimenpiteen, palvelu kertoo arvion hankkeesi luvantarpeesta sekä vaadittavista liitteistä.
  3. Tee lupahakemus tai neuvontapyyntö.
  4. Kutsu tarpeelliset tahot hankkeelle "Osapuolet"-välilehdeltä. Kun henkilöt ovat hyväksyneet hankekutsun, voidaan heidän tietonsa valita mukaan hakemukselle. Huomioithan, että mikäli hankkeellesi vaaditaan pääsuunnittelija, vastaa hän pääsääntöisesti hankkeen edistämisestä ja viranomaiskommunikaatiosta Lupapisteessä.
  5. Tallenna hankkeelle siihen liittyvät tiedot ja dokumentit yhdessä muiden osapuolten kanssa. Kaikki kirjaamasi tiedot tallentuvat automaattisesti hakemukselle ja voit jatkaa sen täydentämistä sinulle sopivana ajankohtana.
  6. Kysy tarvittaessa neuvoa viranomaiselta hankekohtaisen "Keskustelu"-ikkunan kautta.
  7. Jätä hakemus eteenpäin viranomaiselle "Hankkeen järjestäminen" -välilehdeltä.


Naapurin kuulemislomake