-

Kesätyöseteli

Kesätyöseteli jaetaan kaikille tyrnäväläisille 9.-luokkalaisille luokanopettajien toimesta. Kesätyösetelin avulla nuori voi hakea kunnan järjestämään kesätyöhön, yritykseen, yhdistykseen tai kotitalouteen kesätöihin. Seteli käy myös ei-tyrnäväläiselle työnantajalle. Nuori ei voi kuitenkaan kesätyösetelin avulla työllistyä omaan perheeseen (työnantajina ei voi toimia omat vanhemmat tai isovanhemmat).

Mikäli kesätyöseteleitä jää yli 9.-luokkalaisilta, ne jaetaan toisen asteen opiskelijoille ilmoittautumisjärjestyksessä niin, että kesätyöseteleihin varattu määräraha tulee käytettyä kokonaan. 

Kesätyösetelin arvo on 280 €. Nuoren työsuhteen pituus tulee olla vähintään 60 tuntia kesä-elokuun aikana, jotta kesätyöseteli voidaan myöntää. Tuki maksetaan työnantajalle jälkikäteen hakemusta ja liitteitä vastaan. Liitteiksi vaaditaan kesätyösetelihakemus (alla lomake), työsopimus, palkkatodistus ja kesätyöseteli. (Kotitalouksille etenkin vinkiksi, että nuoren palkkatodistuksen tekemiseen voi hyödyntää esim. www.palkka.fi palvelua). Huom! Jos työnantajana toimii kotitalous (ei y-tunnusta), hakemukseen tulee laittaa jatkossa henkilötunnus. 

Hakemus liitteineen palautetaan Tyrnävän kuntaan (Kunnankuja 4, 91800 Tyrnävä) kuluvan vuoden lokakuun loppuun mennessä. Kuoreen merkintä ”kesätyöseteli”. Lisätietoa antaa työ- ja elinkeinosuunnittelija Anne Tiirikainen (p. 044 497 1067, anne.tiirikainen@tyrnava.fi).

Nuorella on oikeus kalenterivuoden aikana vain yhteen kesätyömuotoon (kesätyöseteli tai kesäyritystuki).

Lisätietoa kesäyritystuesta ja kesätyösetelistä saat työ- ja elinkeinosuunnittelija Anne Tiirikaiselta (p. 044 497 1067, anne.tiirikainen@tyrnava.fi) ja etsivä nuorisotyöntekijältä p. 050 594 2365.

Kesätyösetelin hakulomake

Kesätyösetelin hakulomake 2022 -

1,21mt .docx Lataa