-

Kesätyöseteli

Kesätyöseteli jaetaan kaikille tyrnäväläisille 9.-luokkalaisille luokanopettajien toimesta helmikuun 2024 aikana. Kesätyösetelin avulla nuori voi hakea kunnan järjestämään kesätyöhön, yritykseen, yhdistykseen tai kotitalouteen kesätöihin. 9.luokkalainen nuori, voit siis valita kesätyösi joko kunnalta, yrityksestä, yhdistyksestä tai kotitaloudesta.

Nuori ei voi kuitenkaan kesätyösetelin avulla työllistyä omaan perheeseen (työnantajina ei voi toimia omat vanhemmat tai isovanhemmat ellei kyseessä ole vanhemman tai isovanhemman yritys). Seteli käy myös ei-tyrnäväläiselle työnantajalle.

Kesätyösetelin arvo on 280 €. Nuoren työsuhteen pituus tulee olla vähintään 60 tuntia kesä-elokuun aikana, jotta kesätyöseteli voidaan myöntää. Tuki maksetaan työnantajalle jälkikäteen hakemusta ja liitteitä vastaan. Liitteiksi vaaditaan kesätyöseteli/kesätyösetelihakemus ja kopio työsopimuksesta sekä palkkatodistuksesta.

  • Huom! Kesätyösetelihakemus löytyy jatkossa kesätyösetelin kääntöpuolelta. 
  • Kotitalouksille etenkin vinkiksi, että nuoren palkkatodistuksen tekemiseen voi hyödyntää esim. www.palkka.fi palvelua. Jos työnantajana toimii kotitalous (ei y-tunnusta), hakemukseen tulee laittaa henkilötunnus. 

Seteli/hakemus liitteineen palautetaan Tyrnävän kuntaan (Kunnankuja 4, 91800 Tyrnävä) kuluvan vuoden lokakuun loppuun mennessä. Kuoreen merkintä ”kesätyöseteli”.

Nuorella on oikeus kalenterivuoden aikana vain yhteen kesätyömuotoon (kesätyöseteli tai kesäyritystuki).

Lisätietoa kesäyritystuesta ja kesätyösetelistä etsivä nuorisotyöntekijältä Taina Jaakola-Kuosmoselta p. 050 594 2365.

Lisätiedot

Tiirikainen, Anne

työllisyys- ja hyvinvointikoordinaattori