-

Työpajatoiminta

Kunnan työpajatoiminta siirtyy Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohteelle 1.1.2023 alkaen.

Tavoitat paikallisen työpajatoiminnan myös vuodenvaihteen jälkeen käyttäen tältä sivulta löytyviä puhelinnumeroita ja muita yhteystietoja. Kaikki paikalliset pajatoiminnan yhteystiedot säilyvät siis toistaiseksi samoina.

Asiakkuudet ja asiakastiedot siirtyvät automaattisesti Pohteelle eikä muutos vaadi asiakkailta toimenpiteitä.

Huomioithan, että Tyrnävän kunnan alaisia työpajatoiminnan verkkosivuja ei enää päivitetä 1.1.2023 jälkeen, joten tutustu ajantasaisiin uutisiin, tietoihin ja ohjeistuksiin Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohteen sivuilla, jotka julkaistaan 29.12.2022 osoitteessa www.pohde.fi.

 

Askarruttaako sinua tulevaisuus tai koulutusvalinnat? Tarvitsetko tukea työnhakuun? Haluatko turvallisen ympäristön, jossa voit harjoittaa työelämätaitojasi? Onko arkirytmin kanssa haasteita? Haluatko tukea elämänhallinnan taitoihisi? Kaipaatko yhteisöä, jossa voit olla oma itsesi ja tehdä mielekkäitä sinua kiinnostavia asioita osana ryhmää? Etsitkö mielekkyyttä elämääsi? Tarvitsetko kannustusta sen seuraavan askeleen ottamiseen elämässäsi?

Mikäli vastasit mielessäsi johonkin näistä kysymyksistä kyllä, mieti voisiko työpajan toiminta olla juuri sinua varten.

Tyrnävän Nuorten työpaja on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille. Pajalle hakeutuvat nuoret ovat työttöminä tai ilman toisen asteen tutkintoa, ovat keskeyttäneet ammatillisen koulutuksen ja/tai tarvitsevat työ- sekä toimintakyvyn selvitystä.

Tyrnävän pajalla toimii kaksi ryhmää, jotka ovat Verso- ja Polku-ryhmät.

Verson toiminnassa keskitytään elämänhallintaan liittyvien taitojen vahvistamiseen, arkielämän taitojen opetteluun sekä mielekkääseen toimintaan, joka lisää nuorten motivaatiota omaan elämään.

Polku-toiminnan tavoitteena ovat opiskelu-, työelämä- ja työyhteisötaitojen sekä työelämässä tarvittavien arjenhallinnan taitojen vahvistaminen.

Työpajanuoret ovat osa työpajayhteisöä, jossa on tukeva ja kannustava ilmapiiri, jossa jokaisella on oikeus olla oma itsensä sekä mahdollisuus löytää itsestään uusia voimavaroja ja rohkaistua ottamaan uusia askeleita elämässä.

Tyrnävän pajan työmuotoja ovat:

Luonto- ja eläinavusteinen toiminta, liikunta ja liikuntaseikkailu, kodinhoidolliset työt, kokkailu, käsillä tekeminen, puu ja metallityöt, kierrätys, taide, autojen pesut, polkupyörähuollot sekä asiakas- ja tilaustyöt.

Kiinnostuitko toiminnasta ja haluatko lisätietoa? Kaipaatko matalan kynnyksen apua, ohjausta tai luontevaa kohtaamista ammattilaisten kanssa? Ota rohkeasti yhteyttä!