KANNUSTE: Jokainen syksyllä 2025 Tyrnävän August Sahlsten -lukiossa aloittava oppilas saa MAKSUTTOMAN B-AJOKORTIN tai vaihtoehtoisesti älypuhelimen! Ajokorttietu kattaa lakisääteisen vähimmäisopetusmäärän mukainen ajo-opetuksen järjestäminen teorian ja ajamisen osalta sisältäen simulaattoritunnit, oppimateriaalit, autokoulun auton käyttö ajoharjoittelussa ja ajokokeessa, viranomaiskulut yhden teoriakokeen ja yhden ajokokeen osalta sekä muut kertaluonteiset viranomaiskulut. Kun oppilas vastaanottaa maksuttoman B-ajokortin tai älypuhelimen, hän samalla sitoutuu valmistumaan AS-lukiosta. Mikäli opiskelija keskeyttää AS-lukion, edun kustannus peritään takaisin. HAE AS-LUKIOON YHTEISHAUSSA 18.2.-18.3.2025!
Katso tästä August Sahlsten -lukion sivu Opintopolku-palvelussa, jossa yhteishakuun voi osallistua.
Oulun Lyseon August Sahlsten -yksikkö (lyhyesti AS-lukio) sijaitsee Tyrnävän Meijerikadun historiallisella ruukkialueella, osoitteessa Meijerikatu 4 sijaitseva on monimuotolukio, joka on saanut nimensä tyrnäväläisen juustomestarin mukaan.
August Sahlsten -lukio on edelläkävijä opetusteknologian hyödyntämisessä. AS-lukiossa opinnot mahdollistavat kehittyneen monimuoto-opiskelun, joka valmentaa opiskelijoita tärkeissä digi- ja työelämätaidoissa: osalla tunneista opettaja on livenä luokassa, osalla taas mukana videoneuvotteluyhteyden välityksellä.
Monimuoto-opiskelussa opettajat ohjaavat opiskelijoiden oppimista ja työskentelyä videoneuvottelun, lähiopetuksen sekä erilaisten digitaalisten oppimisympäristöjen avulla. Videoneuvottelulaitteen välityksellä oppituntia pitäessään he opettavat yhtä AS-lukion ryhmää, vastaavasti kuin olisivat luokassa paikalla. Myös monimuoto-opiskelussa koko luokkatila on jatkuvasti näkyvissä ja opettajan ohjauksessa joko lähiopetuksena tai etänä. Lisäksi lukiolla on joka päivä paikalla vähintään yksi opettaja ja monesti useita opettajia.
10 syytä hakea August Sahlsten -lukioon
Oulun Lyseon lukion apulaisrehtori: Maria Similä, 044 7039 462, maria.simila(a)ouka.fi
Ryhmänohjaajat: 1 vsk: Lea Pesonen, lea.pesonen(a)eduouka.fi 2 vsk: Katja Soininen, katja.soininen(a)eduouka.fi 3 vsk: Sari Tapola, p. 040 6609 497 , sari.tapola(a)eduouka.fi
Opinto-ohjaaja: Tiina Rautalin, 044 7039 454, tiina.rautalin(a)eduouka.fi August Sahlsten -lukion esittely
Katso lisää Oulun Lyseon lukion sivulta.
Tyrnävän kunta on Koulutuskuntayhtymä OSAOn jäsenkunta. OSAO tarjoaa ammatillista koulutusta yhteensä kahdeksassa yksikössä Oulun seudulla ja lähialueen kunnissa.
OSAOn koulutustarjonta kattaa ammatillisen koulutuksen kaikki alat ja koko elinkaaren – kaikille ikäryhmille. Opiskele ammatti, kehitä osaamistasi tai siirry uudelle alalle.
Katso lisää ammatillisista koulutuksista ja niiden hakuajoista OSAOn sivulta.
Koulumatkatuen ehdot muuttuvat 1.8.2021. Koulumatkatukea kannattaa hakea hyvissä ajoin, jotta sen voi saada kaikille tarvitsemilleen kuukausille. 1.8.2021 alkaen opiskelija voi saada koulumatkatukea, jos hän kulkee tukeen oikeuttavan koulumatkan vähintään 10 päivänä kalenterikuukaudessa. Tuki on täysimääräinen, jos matkapäiviä on kalenterikuukauden aikana 15 tai enemmän. Jos matkapäiviä on 10–14, koulumatkatuen määrä on puolet täysimääräisestä tuesta. Maksuttomaan koulutukseen oikeutettu voi saada koulumatkatukea, jos koulumatka on vähintään 7 kilometriä yhteen suuntaan. Muilla kuin maksuttomaan koulutukseen oikeutetuilla matkan täytyy olla vähintään 10 kilometriä, jotta koulumatkatukea voi saada.
Koulumatkatukea kannattaa hakea hyvissä ajoin, sillä Kela voi myöntää koulumatkatuen aikaisintaan hakemiskuukautta edeltävän kuukauden alusta alkaen.
Jätä täytetty koulumatkatukihakemus (KM1) omaan oppilaitokseesi.
Oppilaitos tarkistaa hakemuksen tiedot. Kela postittaa sinulle myöhemmin kirjallisen päätöksen hakemukseesi. Näet päätöksen ja koulumatkatukesi tiedot OmaKelasta.
Jos käytät Waltti-liikennettä tai kuljet Matkahuollon linja-autolla, tarvitset ostotodistuksen, jotta voit ostaa koulumatkatuetun lipun. Saat ostotodistuksen oppilaitoksestasi. Jos kuljet koulumatkasi oppilaitoksen järjestämällä tai maksamalla koulukuljetuksella, Kela maksaa koulumatkatuen koulukuljetuksen järjestäjälle. Tampereen Nysse- ja Turun Föli-liikenne ovat poikkeuksellisesti koulukuljetusta. Saat lisätietoja koulukuljetuksesta oppilaitoksestasi. Jos kuljet muulla julkisen liikenteen liikennevälineellä esimerkiksi pääkaupunkiseudun HSL-alueella, osta koulumatkallesi matkalippu itse. Kela maksaa koulumatkatuen kuukausittain pankkitilillesi.
Jos käytettävissäsi ei ole julkista liikennettä tai koulukuljetusta, voit saada koulumatkatukea oman auton käyttöön tai muuhun itse järjestettyyn kulkutapaan. Koulumatkatuen määrä riippuu tällöin matkan pituudesta. Tukea maksetaan 10−100 kilometrin pituisesta yhdensuuntaisesta matkasta. Maksuttomaan koulutukseen oikeutetulla vähimmäiskilometrimäärä on kuitenkin 7 kilometriä. Koulumatkatuen määrässä huomioidaan aina meno- ja paluumatka. Itse järjestetyn kulkutavan perusteella voi saada koulumatkatukea myös muissa poikkeuksellisissa tilanteissa.
• Opiskelijan tukien palvelunumero 020 692 209 ma–pe klo 9–16
Lue lisää • Koulumatkatuki • Määrä ja maksaminen • Näin haet • Muutosten ilmoittaminen