-

Lukio ja ammatilliset opinnot

Tyrnävän August Sahlsten -lukio Oulun Lyseon etäyksikkönä tarjoaa tavoitellun huippulukion edut ja laadukkaan opetuksen paikallisesti. Katso August Sahlsten -lukion sivu Opintopolku-palvelussa, jossa yhteishakuun voi osallistua.

Tyrnävän kunta on Koulutuskuntayhtymä OSAOn jäsenkunta. OSAO tarjoaa ammatillista koulutusta yhteensä kahdeksassa yksikössä Oulun seudulla ja lähialueen kunnissa.

 

August Sahlsten -lukio

Oulun Lyseon August Sahlsten -yksikkö (lyhyesti AS-lukio) sijaitsee Tyrnävän kauniilla Meijerialueella, osoitteessa Meijeritie 4 sijaitseva on monimuotolukio, joka on saanut nimensä tyrnäväläisen juustomestarin mukaan.

AS-lukio on edelläkävijä opetusteknologian hyödyntämisessä. AS-lukiossa opinnot suoritetaan kokonaan monimuoto-opiskeluna: osalla tunneista opettaja on livenä luokassa, osalla taas mukana videoneuvotteluyhteyden välityksellä. Opettajat ovat siis opiskelijoiden tukena ja ohjaavat opiskelijoiden oppimista ja työskentelyä videoneuvottelun, lähiopetuksen ja digitaalisten oppimisympäristöjen avulla. Lisäksi AS-lukiossa on ryhmänohjaajat, jotka huolehtivat arjen sujumisesta koululla.

AS-lukion opiskelijat voivat suorittaa Oulun Lyseon lukion opintoja ja IB-lukion opintoja soveltuvin osin sekä ainoana lukiona Oulun ammattikorkeakoulun biotalouden opintoja. Opiskelijoilla on myös omia tapahtumia Tyrnävän kampuksella, mutta välillä osallistutaan yhteisiin tapahtumiin Lyseon lukiolla.

Opiskelijoiden koulupäivä on etäopetuksesta huolimatta hyvin tavanomainen: oppitunnit alkavat klo 8.15 ja päättyvät yleensä klo 15. Muutoin lukiossa noudatetaan samoja työ- ja loma-aikoja kuin Lyseolla.

Opiskelijahuolto on järjestetty Tyrnävällä. Opintojen ohjauksesta huolehtii Lyseon opo. Peruskoulusta tutut terveydenhoitaja, kuraattori ja erityisopettaja huolehtivat myös AS-lukiolaisten hyvinvoinnista.

Oulun Lyseon lukion apulaisrehtori: 
Päivi Pirilä, 044 7039 462, paivi.pirila(a)ouka.fi

Ryhmänohjaajat:
1 vsk: Katja Soininen, katja.soininen(a)eduouka.fi
2 vsk: Sari Tapola, p. 040 6609 497 , sari.tapola(a)eduouka.fi
3 vsk: Niina Harjunpää, p. 040 5425 536, niina.harjunpaa(a)eduouka.fi

Opinto-ohjaaja: 
Tiina Rautalin, 044 7039 454, tiina.rautalin(a)eduouka.fi

August Sahlsten -lukion esittely

Katso lisää Oulun Lyseon lukion sivulta.
 

OSAO

OSAOn koulutustarjonta kattaa ammatillisen koulutuksen kaikki alat ja koko elinkaaren – kaikille ikäryhmille. Opiskele ammatti, kehitä osaamistasi tai siirry uudelle alalle.

Katso lisää ammatillisista koulutuksista ja niiden hakuajoista OSAOn sivulta.

Koulumatkatuen ehdot muuttuvat – hae tukea ajoissa


Koulumatkatuen ehdot muuttuvat 1.8.2021. Koulumatkatukea kannattaa hakea hyvissä ajoin, jotta sen voi saada kaikille tarvitsemilleen kuukausille.

1.8.2021 alkaen opiskelija voi saada koulumatkatukea, jos hän kulkee tukeen oikeuttavan koulumatkan vähintään 10 päivänä kalenterikuukaudessa. Tuki on täysimääräinen, jos matkapäiviä on kalenterikuukauden aikana 15 tai enemmän. Jos matkapäiviä on 10–14, koulumatkatuen määrä on puolet täysimääräisestä tuesta.

Maksuttomaan koulutukseen oikeutettu voi saada koulumatkatukea, jos koulumatka on vähintään 7 kilometriä yhteen suuntaan. Muilla kuin maksuttomaan koulutukseen oikeutetuilla matkan täytyy olla vähintään 10 kilometriä, jotta koulumatkatukea voi saada.


Jätä koulumatkatuen hakemus oppilaitokseesi

Koulumatkatukea kannattaa hakea hyvissä ajoin, sillä Kela voi myöntää koulumatkatuen aikaisintaan hakemiskuukautta edeltävän kuukauden alusta alkaen.

Jätä täytetty koulumatkatukihakemus (KM1) omaan oppilaitokseesi.

Oppilaitos tarkistaa hakemuksen tiedot.
Kela postittaa sinulle myöhemmin kirjallisen päätöksen hakemukseesi. Näet päätöksen ja koulumatkatukesi tiedot OmaKelasta.


Näin ostat lipun, kun käytät julkista liikennettä

Jos käytät Waltti-liikennettä tai kuljet Matkahuollon linja-autolla, tarvitset ostotodistuksen, jotta voit ostaa koulumatkatuetun lipun. Saat ostotodistuksen oppilaitoksestasi.

Jos kuljet koulumatkasi oppilaitoksen järjestämällä tai maksamalla koulukuljetuksella, Kela maksaa koulumatkatuen koulukuljetuksen järjestäjälle. Tampereen Nysse- ja Turun Föli-liikenne ovat poikkeuksellisesti koulukuljetusta. Saat lisätietoja koulukuljetuksesta oppilaitoksestasi.

Jos kuljet muulla julkisen liikenteen liikennevälineellä esimerkiksi pääkaupunkiseudun HSL-alueella, osta koulumatkallesi matkalippu itse. Kela maksaa koulumatkatuen kuukausittain pankkitilillesi.


Jos koulumatkalla ei ole julkista liikennettä

Jos käytettävissäsi ei ole julkista liikennettä tai koulukuljetusta, voit saada koulumatkatukea oman auton käyttöön tai muuhun itse järjestettyyn kulkutapaan.
Koulumatkatuen määrä riippuu tällöin matkan pituudesta. Tukea maksetaan 10−100 kilometrin pituisesta yhdensuuntaisesta matkasta. Maksuttomaan koulutukseen oikeutetulla vähimmäiskilometrimäärä on kuitenkin 7 kilometriä.
Koulumatkatuen määrässä huomioidaan aina meno- ja paluumatka. Itse järjestetyn kulkutavan perusteella voi saada koulumatkatukea myös muissa poikkeuksellisissa tilanteissa.


Lisätietoja asiakkaalle

•    Opiskelijan tukien palvelunumero 020 692 209 ma–pe klo 9–16


Lue lisää
•    Koulumatkatuki
•    Määrä ja maksaminen
•    Näin haet
•    Muutosten ilmoittaminen