-

Näyttelyaikojen haku

Tyrnävän Myllykirjastossa sijaitsevaan Tyrnävän kunnan näyttelytilaan on avoin jatkuva haku. Seuraavan vuoden näyttelyt valitaan edellisen vuoden maaliskuun loppuun mennessä saapuneista hakemuksista. Vuoden 2024 näyttelyaikoja jaettaessa huomioidaan ensisijaisesti 11. huhtikuuta 2023 mennessä saapuneet hakemukset. Hakuajat täytetään siten, että näyttelykalenteri tarjoaa mahdollisimman mielenkiintoisen ja monipuolisen kattauksen kuntalaisille.

Yleiset sopimusehdot

Tila
Tyrnävän Myllykirjaston toisessa kerroksessa on maksuton näyttelytila.

Tila on H-kirjaimen mallinen, jonka toisessa sakarassa on pitkä yhtenäinen seinäpinta. Toisessa sakarassa on ikkunoiden aukottama pitkä seinä, sekä korkea päätyseinä.

Ikkunattomassa siivessä on seinäpinta-alaa yhteensä noin 10 m ja ikkunallisessa siivessä 4 kappaletta ikkunoiden väliin jääviä, noin 120 cm leveitä ripustuskiskollisia alueita, korkean päätyseinän lisäksi. Päätyseinän leveys on 340 cm. Ripustuskisko on 350 cm korkeudella. Kahdella sivulla ripustuskiskot ovat noin 250 cm korkeudella.

Ripustus

Taiteilija vastaa itse näyttelynsä ripustuksesta. Työt ripustetaan ripustuskiskoissa oleviin vaijereihin, joissa on säätövaraa. Tilan valaistus on hyvin räätälöitävissä kohdevaloin.

Ripustus tulee hoitaa vain em. systeemillä tai tilaan vapaasti sijoittamalla (veistokset).
Pintoihin ei saa tehdä reikiä eikä muutoin niitä vahingoittaa. Sinitarran tai kaksipuoleisen teipin käyttö on ehdottomasti kielletty. Teosnumerot saa kirjaston henkilökunnalta.

Taiteilija voi halutessaan saada käyttöönsä seuraavat vitriinit näyttelyn ajaksi:
7 kpl veistosjalustoja kooltaan 60x60x100 cm. Jalustoihin on lasiset kuvut (60x60x60 cm).

Ripustusvälineistö
Näyttelyn rakentamiseen ja purkuun voi lainata kirjastosta tikkaita. Ripustustyökalut taiteilija tuo itse. Ripustukseen on mahdollista pyytää kirjaston henkilökunnan apua etukäteen sopien.

Näyttelyaika
Näyttelyaikoja on tarjolla vuosittain noin 12 kpl. Näyttelyt vaihtuvat yleensä kalenterikuukausittain. Seuraavan vuoden näyttelykalenteri laaditaan aina edellisen vuoden maaliskuun loppuun mennessä lähetettyjen hakemusten perusteella.

Näytteilleasettajan vastuualueet
Taiteilija vastaa itse kaikista näyttelyyn liittyvistä toimista ja kuluista (töiden kuljetus, ripustus ja purku, vakuutukset, teosluettelon ja näyttelyjulisteen tekeminen ja tulostaminen, viestintä ja avajaiset).

Kirjastorakennuksessa on hälytys- ja valvontajärjestelmä, mutta Tyrnävän kunta ei vastaa näyttelymateriaalin valvomisesta tai mahdollisesta vahingoittumisesta/katoamisesta. Taiteilija voi halutessaan vakuuttaa työnsä.

Muut asiat
Jos taiteilija haluaa myydä töitään, hän hoitaa myynnin kaikkineen itse, ja vastaa siihen liittyvistä asioista. Myyntiin ei lisätä myyntiprovisiota.

Taiteilija voi halutessaan sopia avajaisten tai muun esittelytilaisuuden järjestämisestä. Mahdollisten avajaisten tarjoiluista vastaa taiteilija.

Näytteilleasettajan toivotaan lähettävän lehdistötiedotteen näyttelystään kulttuuritoimelle kaksi viikkoa ennen näyttelyn alkamista. Tiedotamme näyttelystä kunnan verkkosivuilla sekä Kaleva Median tapahtumakalenterissa. Taiteilija itse lähettää tiedot näyttelystään haluamalleen medialle hyvissä ajoin.

Voimme myös sovittaessa jakaa näyttelyn julistetta paikkakunnan ilmoitustauluille. Taiteilijan tulee tällöin toimittaa juliste kulttuuritoimelle sähköisenä tai halutessaan valmiiksi painettuna noin kaksi viikkoa etukäteen.

Teoslistat on mahdollista kirjoittaa ja tulostaa itse paikan päällä ripustuksen jälkeen.

Hakuprosessi

Vapaamuotoisessa hakemuksessa tulee esittää näyttelysuunnitelma lyhyesti (max. 1 kpl A4). Hakija voi esittää toiveensa näyttelyn ajankohdasta. Mahdolliset rajoitteet ajankohdan suhteen tulee myös ilmaista hakemuksessa.

Näyttelykalenterin laatijalla on oikeus ehdottaa hakijalle myös lyhyempää aikaa, tai mahdollista yhteisnäyttelyä jonkun muun hakijan kanssa.

Liitä hakemukseen 3 kuvaa, joista 2 kuvaa teoksista ja yksi yleiskuva aiemmasta näyttelystä. Kuvat jpeg-muodossa. Voit halutessasi liittää mukaan cv:n.

Yhteyshenkilöt

Huurre, Elina

kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja

Tiedostot

Näyttelytilan pohjapiirros

0,19mt .pdf Lataa