-

Näyttelyaikojen haku

Tyrnävän Myllykirjastossa sijaitsevaan Tyrnävän kunnan näyttelytilaan on avoin jatkuva haku. Seuraavan vuoden aikoja jaettaessa huomioidaan kuitenkin aina ensisijaisesti huhtikuun loppuun mennessä tulleet hakemukset. Huom! Vuoden 2025 näyttelyajat on jaettu ja tulevat näyttelyt löytyvät osoitteesta: www.tyrnava.fi/nayttelyt. Hakuajat täytetään siten, että näyttelykalenteri tarjoaa mahdollisimman mielenkiintoisen ja monipuolisen kattauksen kuntalaisille. Hakijan on hyvä huomioida, että tila on suosittu ja hyviä hakemuksia tulee enemmän kuin paikkoja pystytään myöntämään. Mahdollisissa peruutustapauksissa peruutetun näyttelyn tilalle pyritään löytämään uusi näyttely näyttelyaikaa hakeneiden joukosta.

Hakuprosessi

Vapaamuotoisessa hakemuksessa tulee esittää näyttelysuunnitelma lyhyesti (max. 1 kpl A4). Hakija voi esittää toiveensa näyttelyn ajankohdasta. Mahdolliset rajoitteet ajankohdan suhteen tulee myös ilmaista hakemuksessa.

Pääsääntöisesti näyttelyaika on 3-4 viikkoa. Näyttelykalenterin laatijalla on oikeus ehdottaa hakijalle myös lyhyempää aikaa, tai mahdollista yhteisnäyttelyä jonkun muun hakijan kanssa.

Liitä hakemukseen 5-7 kuvaa, joista ainakin 5 kuvaa teoksista ja mahdollisuuksien mukaan yksi yleiskuva aiemmasta näyttelystä. Kuvat jpg-muodossa. Voit halutessasi liittää mukaan cv:n. Kerro kuitenkin vähintään muutamalla lauseella omasta taustastasi taiteentekijänä.

Lähetä hakemus sähköpostitse osoitteeseen: tii.veijola@tyrnava.fi

Kysymykset ja lisätiedot näyttelytilaan liittyen: kulttuuriohjaaja Tiitu Veijola

p. 040 484 3730 tai tii.veijola@tyrnava.fi

Yleiset sopimusehdot

Tila
Tyrnävän Myllykirjaston toisessa kerroksessa on maksuton näyttelytila.

Tila on H-kirjaimen mallinen, jonka toisessa sakarassa on pitkä yhtenäinen seinäpinta. Toisessa sakarassa on ikkunoiden aukottama pitkä seinä, sekä korkea päätyseinä.

Ikkunattomassa siivessä on seinäpinta-alaa yhteensä noin 10 m ja ikkunallisessa siivessä 4 kappaletta ikkunoiden väliin jääviä, noin 120 cm leveitä ripustuskiskollisia alueita, korkean päätyseinän lisäksi. Päätyseinän leveys on 340 cm. Ripustuskisko on 350 cm korkeudella. Kahdella sivulla ripustuskiskot ovat noin 250 cm korkeudella.

Ripustus

Taiteilija vastaa itse näyttelynsä ripustuksesta. Tilassa on helposti säädettävissä oleva ripustusjärjestelmä. Työt ripustetaan ripustuskiskoissa oleviin vaijereihin, joiden päässä on koukut. Perlon-langassa olevat metallikoukut kestävät enintään 4 kg painon ja pienen taulun voi laittaa seinälle yhdellä langalla ja koukulla, suuremman kahdella. Ripustuskiskoissa riippuvia lankoja ja koukkuja on helppo säätää näyttelyn tarpeiden mukaan. Myös tilan valaistus on hyvin räätälöitävissä kohdevaloin.

Ripustus tulee hoitaa vain em. systeemillä tai tilaan vapaasti sijoittamalla (veistokset).
Pintoihin ei saa tehdä reikiä eikä muutoin niitä vahingoittaa. Sinitarran tai kaksipuoleisen teipin käyttö on ehdottomasti kielletty. Teosnumerot saa kirjaston henkilökunnalta.

Taiteilija voi halutessaan saada käyttöönsä seuraavat vitriinit näyttelyn ajaksi:

4 kpl pöytävitriinejä kooltaan 77x77x72 cm, joissa lasin alla olevan tilan syvyys 12 cm
7 kpl veistosjalustoja kooltaan 60x60x100 cm. Jalustoihin on lasiset kuvut (60x60x60 cm)

Ripustusvälineistö
Näyttelyn rakentamiseen ja purkuun voi lainata kirjastosta tikkaita. Ripustustyökalut taiteilija tuo itse. Ripustukseen on mahdollista pyytää henkilökunnan apua etukäteen sopien.

Näyttelyaika
Näyttelyaikoja on tarjolla vuosittain noin 12 kpl. Näyttelyt vaihtuvat yleensä kalenterikuukausittain. Seuraavan vuoden näyttelykalenteri laaditaan aina edellisen vuoden huhtikuun loppuun mennessä lähetettyjen hakemusten perusteella.

 

Näytteilleasettajan vastuualueet

Taiteilija vastaa itse kaikista näyttelyyn liittyvistä toimista ja kuluista (töiden kuljetus, ripustus ja purku, vakuutukset, teosluettelon ja näyttelyjulisteen tekeminen ja tulostaminen, viestintä ja avajaiset).

Kirjastorakennuksessa on hälytys- ja valvontajärjestelmä, mutta Tyrnävän kunta ei vastaa näyttelymateriaalin valvomisesta tai mahdollisesta vahingoittumisesta/katoamisesta. Taiteilija voi halutessaan vakuuttaa työnsä.

Muut asiat
Jos taiteilija haluaa myydä töitään, hän hoitaa myynnin kaikkineen itse, ja vastaa siihen liittyvistä asioista. Myyntiin ei lisätä myyntiprovisiota.

Taiteilija voi halutessaan sopia avajaisten tai muun esittelytilaisuuden järjestämisestä. Mahdollisten avajaisten tarjoiluista vastaa taiteilija.

Näytteilleasettajan toivotaan lähettävän lehdistötiedotteen näyttelystään kulttuuritoimelle kaksi viikkoa ennen näyttelyn alkamista. Tiedotamme näyttelystä kunnan verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa sekä Kaleva Median tapahtumakalenterissa. Taiteilija itse lähettää haluamalleen medialle tiedot näyttelystään hyvissä ajoin.

Kannustamme näytteilleasettajaa tekemään mahdollisuuksiensa mukaan Instagramia ja Facebookia varten ilmoitukset oikeassa kuvakoossa. Instagramissa kuvakooksi sopivat joko neliöt (1080×1080 px, vaihtoehtoisesti myös 2048×2048 px) tai vaaka-, (1200×566 px) ja pystykuvat (1080×1350 px). Facebookissa julkaisun kuvakoko on normaalisti 1200×628 px, mutta myös 1:1 kuvat käyvät. Suositeltu neliökuvakoko on 1200×1200 px. Kaleva Median tapahtumakalenterin optimaalinen kuvakoko on 1920X1080 px ja kuvan tulee olla vaakasuuntainen. Parhaimmat tiedostomuodot ovat jpg tai png. Mikäli näytteilleasettajalla ei ole mahdollisuutta itse muokata ilmoituksia sopivan kokoisiksi, hän voi olla yhteydessä kulttuuriohjaajaan.

Voimme myös sovittaessa jakaa näyttelyn julistetta paikkakunnan ilmoitustauluille. Taiteilijan tulee tällöin toimittaa juliste kulttuuritoimelle sähköisenä tai halutessaan valmiiksi painettuna noin kaksi viikkoa etukäteen.

Huomioittehan, että näyttelytilan osoite tulee julisteisiin oikeassa muodossa: Myllykirjasto, Meijerikatu 3, Tyrnävä.

Teoslistat on mahdollista kirjoittaa ja tulostaa itse paikan päällä ripustuksen jälkeen.

Tiedostot

Näyttelytilan pohjapiirros

0,19mt .pdf Lataa

Yhteyshenkilöt

Veijola, Tii

kulttuuriohjaaja