-

Näyttelyaikojen haku

Tyrnävän Myllykirjastossa sijaitsevaan Tyrnävän kunnan näyttelytilaan on avoin jatkuva haku. Seuraavan vuoden näyttelyt valitaan edellisen vuoden maaliskuun loppuun mennessä saapuneista hakemuksista. Vuoden 2023 näyttelyaikoja jaettaessa huomioidaan ensisijaisesti 3. huhtikuuta 2022 mennessä saapuneet hakemukset. Hakuajat täytetään siten, että näyttelykalenteri tarjoaa mahdollisimman mielenkiintoisen ja monipuolisen kattauksen kuntalaisille.

Yleiset sopimusehdot

Tila
Tyrnävän Myllykirjaston toisessa kerroksessa on maksuton näyttelytila.

Tila on H-kirjaimen mallinen, jonka toisessa sakarassa on pitkä yhtenäinen seinäpinta. Toisessa sakarassa on ikkunoiden aukottama pitkä seinä, sekä korkea päätyseinä.

Ikkunattomassa siivessä on seinäpinta-alaa yhteensä noin 10 m ja ikkunallisessa siivessä 4 kappaletta ikkunoiden väliin jääviä, noin 120 cm leveitä ripustuskiskollisia alueita, korkean päätyseinän lisäksi. Päätyseinän leveys on 340 cm. Ripustuskisko on 350 cm korkeudella. Kahdella sivulla ripustuskiskot ovat noin 250 cm korkeudella.

Ripustus
Työt ripustetaan ripustuskiskoissa oleviin vaijereihin, joissa on säätövaraa. Tilan valaistus on hyvin räätälöitävissä kohdevaloin.

Ripustus tulee hoitaa vain em. systeemillä tai tilaan vapaasti sijoittamalla (veistokset).
Pintoihin ei saa tehdä reikiä eikä muutoin niitä vahingoittaa. Sinitarran tai kaksipuoleisen teipin käyttö on ehdottomasti kielletty. Teosnumerot saa kirjaston henkilökunnalta.

Taiteilija voi halutessaan saada käyttöönsä seuraavat vitriinit näyttelyn ajaksi:
1 kpl vitriinikaappi, koko: 100/180x53x53 cm
4 kpl pöytävitriinejä kooltaan 77x77x72 cm, joissa lasin alla olevan tilan syvyys 12 cm
7 kpl veistosjalustoja kooltaan 60x60x100 cm. Jalustoihin on lasiset kuvut (60x60x60 cm).

Ripustusvälineistö
Näyttelyn rakentamiseen ja purkuun voi lainata kirjastosta tikkaita. Ripustustyökalut taiteilija tuo itse. Ripustukseen on mahdollista pyytää kirjaston henkilökunnan apua etukäteen sopien.

Näyttelyaika
Näyttelyaikoja on tarjolla vuosittain noin 12 kpl. Näyttelyt vaihtuvat yleensä kalenterikuukausittain. Seuraavan vuoden näyttelykalenteri laaditaan aina edellisen vuoden maaliskuun loppuun mennessä lähetettyjen hakemusten perusteella.

Näytteilleasettajan vastuualueet
Taiteilija vastaa itse kaikista näyttelyyn liittyvistä toimista ja kuluista (töiden kuljetus, ripustus ja purku, vakuutukset, teosluettelo, sen monistaminen, tiedotus ja avajaiset).

Kirjastorakennuksessa on hälytys- ja valvontajärjestelmä, mutta Tyrnävän kunta ei vastaa näyttelymateriaalin valvomisesta tai mahdollisesta vahingoittumisesta/katoamisesta. Taiteilija voi halutessaan vakuuttaa työnsä.

Muut asiat
Jos taiteilija haluaa myydä töitään, hän hoitaa myynnin kaikkineen itse, ja vastaa siihen liittyvistä asioista. Myyntiin ei lisätä myyntiprovisiota.

Taiteilija voi halutessaan sopia avajaisten tai muun esittelytilaisuuden järjestämisestä. Mahdollisten avajaisten tarjoiluista vastaa taiteilija.

Näytteilleasettajan toivotaan lähettävän lehdistötiedotteen näyttelystään kirjastolle kaksi viikkoa ennen näyttelyn alkamista.

Hakuprosessi
Vapaamuotoisessa hakemuksessa tulee esittää näyttelysuunnitelma lyhyesti (max. 1 kpl A4). Hakija voi esittää toiveensa näyttelyn ajankohdasta. Mahdolliset rajoitteet ajankohdan suhteen tulee myös ilmaista hakemuksessa.

Näyttelykalenterin laatijalla on oikeus ehdottaa hakijalle myös lyhyempää aikaa, tai mahdollista yhteisnäyttelyä jonkun muun hakijan kanssa.

Liitä hakemukseen 3 kuvaa, joista 2 kuvaa teoksista ja yksi yleiskuva aiemmasta näyttelystä. Kuvat jpeg-muodossa. Voit halutessasi liittää mukaan cv:n.

Yhteyshenkilöt

Huurre, Elina

kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja

Tiedostot

Näyttelytilan pohjapiirros

0,19mt .pdf Lataa