-

Markkuu

Suomen vuoden kylä 2020, Pohjois-Pohjanmaan vuoden kylä 2019

Markkuu on aktiivinen kylä, joka sijaitsee noin 40 km päässä Oulusta, hyvien kulkuyhteyksien päässä. Kylän maisemat vaihtelevat lakeuden arvokkaasta ja muuttolintujen värittämästä peltolakeudesta metsäiseen ja yllättävän rehevään jokivarsiluontoon. Kyläläisten asioita edistää ja kylää kehittää Markkuun Seudun Kyläyhdistys ry.

Kylän ainutlaatuista jokivarsiluontoa esitellään Markkuun luontopolulla, jonka noin 10 km pituinen reitti ylittää alueen vesistöt viisi kertaa. Polun varrella on kaksi tulipaikkaa ja sen ylläpidosta huolehtii kyläyhdistys. Kylän maastot tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet esimerkiksi lenkkeilyyn, maastopyöräilyyn ja ratsastukseen. Myös sienestys- ja marjastusmahdollisuudet ovat Markkuulla erinomaiset.

Markkuulla sijaitsee myös Tyrnävän kunnan toinen virallinen uimaranta, ampumaradan uimapaikka – tai niinkuin kyläläiset sanovat "Rauhionojan Riviera". Uimapaikka on yksi kylän helmistä ja erityisesti lapsiperheet virkistäytyvät siellä kesäisinä hellepäivinä. Uimapaikan viihtyisyyden takaavat uimalautta, pieni lasten leikkipaikka, piknikpöydät, kaksi nuotiopaikkaa, kotalaavu, pukukoppi sekä wc -tilat. Kesällä 2020 uimapaikan lähiympäristöön valmistui myös 9-väyläinen frisbeegolfrata. Harrastusmahdollisuuksia tarjoavat myös kylällä sijaitseva ampumarata sekä 1 km ja 3 km pituiset hiihtoladut ja yhdyslatu ampumaradalta luontopolun kodan kautta Markkuun koululle.

Markkuun vanha kyläkoulu on yhdistystalona yhdistysten maksuttomassa käytössä. Markkuun Seudun Kyläyhdistys järjestää tiloissa muun muassa lasten kerhotoimintaa, kehonhuoltoa sekä joogailtoja ja erilaisia tapahtumia. Koulu soveltuu myös kokouskäyttöön (AV-laitteet käytettävissä) sekä pienimuotoisten juhlien järjestämiseen. Tiloissa on kokeiltu myös leiritoimintaa.

Markkuu on mahdollisuuksia täynnä!

Tutustu Markkuun meininkiin osoitteessa www.markkuu.fi ja
https://www.facebook.com/markkuunkylayhdistys/  

Markkuulla myynnissä olevia mainioita rakennuspaikkoja löydät osoitteesta
https://www.markkuu.fi/tonttipörssi

Olemme myös Instagramissa ja Twitterissä: tykkää ja seuraa @markkuu_tyrnava