-

Liikenne

Asemakaava-alueella sijaitsevat kunnan omistuksessa olevat kadut ja puistoalueet kuuluvat kunnallistekniikan rakentamiseen ja kunnossapitoon. Yksityisteiden ylläpidosta vastaavat tiekunnat.

Tyrnävän kunta kuuluu yleisten tiealueiden osalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen tienpidon alueeseen.

Yleiset tiet

Tyrnävän kunnan alueella ELY-keskuksen hallinnoimat tiet ja kevyenliikenteen väylät:

  • Kirkonkylä: Tupostie, Kirkkotie/Kylmäläntie, Vanhatie/Mäläskänsuora, Muhostie, Partaantie, Keskikyläntie, Leppiojantie, Ängesleväntie, Ängeslevän Ylipääntie, Korkalantie ja Isosuontie
  • Murto: Murrontie ja Pikkaralantie
  • Temmes: Valtatie 4, Kestiläntie, Paavolantie, Lännentie, Heinijärventie ja Haurukyläntie

Liikenteen asiakaspalvelu

Liikenteen asiakaspalvelu on valtakunnallinen Väyläviraston, ELY-keskusten ja Traffic Management Finland Groupin yhteinen maantie-, rata- ja vesiväyläasioiden neuvontapalvelu. Väyläviraston, ELY-keskusten ja Traffic Management Finland Groupin liikenneväyliin liittyvät neuvontapalvelut on keskitetty koko maan osalta Liikenteen asiakaspalveluun. Liikenteen asiakaspalvelussa vastataan kysymyksiin, annetaan neuvontaa, käsitellään palautteita ja opastetaan sähköisessä lupa-asioinnissa. Verkkosivuilta löytyy tietoa esim. teiden ja ratojen kunnossapidosta, liikenneturvallisuudesta, väylähankkeista sekä ohjeet liikenteen lupien hakemiseen.

Liikenteen asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä osoitteessa https://www.palautevayla.fi/aspa  tai soittamalla numeroon 029 502 0600. Asiakkaita palvellaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Tienkäyttäjälinja

Voit ilmoittaa maantien kunnosta Palauteväylä-palvelussa suoraan kartalle kohdennettuna ympäri vuorokauden. Palvelun ylläpitäjä välittää ilmoituksia tietä hoitavalle urakoitsijalle arkipäivisin klo 8.00–16.15. Kartalta voit seurata myös muiden tekemiä ilmoituksia ja niiden käsittelyn tilaa. 

Ilmoita liikennettä vaarantavasta ongelmasta suoraan Tieliikennekeskusten Tienkäyttäjän linjalle soittamalla numeroon 0200 2100 (24/7). Tienkäyttäjän linjalle kuuluvia ilmoituksia ovat esim. tiellä oleva vesi, tielle kaatunut puu tai muu este, joka estää normaalin tienkäytön. Ilmoittajilta pyydetään tarkka tieto ongelman sijaintipaikasta ja yhteystiedot. Tieliikennekeskuksen päivystäjä välittää ilmoitukset alueurakoitsijalle.

Tiedostot

Tyrnävän liikennesuunnitelma (2013)

25,86mt .pdf Lataa

Oulun seudun liikennejärjestelmäsuunnitelma

16,21mt .pdf Lataa