-

Lukuvuoden 2023-2024 harrastuslukujärjestykset julkaistaan pian.. 

Harrastamisen Suomen mallin kerholukuvuosi alkaa viikolla 39 eli 25.9.2023. Ilmoittautuminen ryhmiin tapahtuu syyskuun aikana Hellewi-kurssijärjestelmän kautta. Kerholukujärjestykset tulevat nähtäville kunnan verkkosivuille heti, kun harrastusten järjestäjät ja harrastusten ajankohdat varmistuvat. Lukujärjestyksistä ja ilmoittautumisen alkamisesta ilmoitetaan perheille koulun Wilma-järjestelmän kautta. Kerhoihin otetaan osallistujat ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

 

Koululaisten harrastuskysely 2023

Kuntamme peruskoululaiset pääsivät tammi-helmikuun aikana vastaamaan koulukohtaisiin harrastuskyselyihin . Kyselyillä kartoitettiin kuntamme lasten ja nuorten tämän hetken harrastuneisuutta ja toiveita mahdollisista harrastuksistaan. Tämän kyselyn pohjalta toteutamme lukuvuoden 2023-2024 Harrastamisen Suomen mallin (HSM) mukaista Tuu mukaan! -kerhotoimintaa, jonka rahoitushaku on nyt käynnissä.

Tuu mukaan! -kerhot ovat olleet hyvin suosittuja, useat lapset ja nuoret ovat löytäneet itselleen harrastuksen tämän perheille maksuttoman harrastustoiminnan kautta. Yhä on kuitenkin niitäkin, joilla ei vielä harrastusta ole. Toiveenamme onkin, että saisimme järjestettyä mahdollisimman paljon sellaisia harrastuksia, jotka ovat kyselyn tulosten kärkipäässä.

Harrastuksen järjestäjälle maksetaan ohjaustunneista korvaus. Oppilaille järjestetään kyyditys koululta kerhopaikkaan ja takaisin koululle, mikäli harrastus sitä vaatii.

HSM:n rahoitushaussa painotetaan innovatiivisuutta ja monipuolisuutta, joten erilaiset monitoimikerhot olisivat erinomainen lisä toiminnassamme. Jos olet valmis toimimaan esim. liikuntakerhossa vaikka muutaman kuukauden ajan jonkin tietyn lajin parissa ohjaajana, niin ole yhteydessä koordinaattoriin. Monilajiliikuntakerhot olisivat suosittuja, mutta ohjaajia on ollut vaikea saada. Myös erilaisille monimuotoisille taide- ja luontokerhoille on tilausta. Elokuvakerhoakin on toivottu. Mikäli olet kiinnostunut elokuvakerhon ohjaamisesta, sinun on mahdollista päästä hankkeen kautta Koulukinon järjestämään maksuttomaan koulutukseen.

Mikäli olet kiinnostunut toimimaan lukuvuonna 2023-2024 harrastuksen järjestäjänä ota pikimmiten yhteyttä HSM-kerhokoordinaattoriin Eevamaija Kukkalaan. Kerhoja voit ohjata yksityishenkilönä, yhdistyksen edustajana tai yrittäjänä.

Harrastuskyselyn tuloksiin pääset tästä.

 

Tuu mukaan! -kerhot jatkuvat tammikuussa 2022

Koulujen lukukausi 2022 alkaa olla lopuillaan ja ilmassa on jo joulun tuntua. Harrastamisen Suomen mallin viimeinen toimintaviikko on viikolla 49.

Kulunut lukukausi on sujunut kerhoissa vaihtelevasti flunssakauden pitäessä osallistujamääriä vaihtelevina. Harrastutoimintaan sitoutuneita lapsia on ollut huomattavasti enemmän kuin ensimmäisellä toimintakaudella, tästä kiitos vanhemmille.

Kerhot jatkuvat tammikuussa viikolla 2. Harrastuksiin ei tarvitse enää ilmoittautua vaan samat ryhmät jatkavat tammikuussa. Harrastuksen lopettamisesta ilmoitetaan viipymättä oman koulun kerhovastaavalle ja harrastuksen ohjaajalle, jotta voimme ottaa ryhmiin uusia lapsia ja nuoria.

Tuu mukaan! -kerhot ovat tuttuun tapaan tauolla koulujen loma-aikoina ja arkipyhinä. Esimerkiksi hiihtolomaviikolla kerhoja ei siis ole ollenkaan. Keväällä viimeisen kerran kerhot ovat toukokuussa viikolla 20.

Koulukohtaiset lukujärjestykset ja kerhovastaavat pääset katsomaan Kerhojen lukujärjestykset -välilehdeltä.