-

Tuu mukaan! -kerhot jatkuvat syyskuussa 2022

Lukuvuosi 2022–2023 on pyörähtänyt kouluilla taas käyntiin. Myös Harrastamisen Suomen mallin uusi toimintakausi on käynnistymässä piakkoin koululaistemme arjessa. Taustalla on toki tehty kovasti työtä jo pidemmän aikaa kerhojen toteutumisen eteen.

Tänä vuonna olemmekin saaneet koottua kuntamme kouluille monipuoliset kerholukkarit. Palveluntuottajia on löytynyt niin omasta kunnastamme kuin lähikunnistakin. Kerhoja on nyt yhteensä 37. Toivottavasti tästä valikoimasta mahdollisimman moni lapsi ja nuori löytäisi itselleen mieluisen harrastuksen.

Viime vuonna Temmeksen koulun eläinkerho sekä Murron ja Kirkkomännikön koulujen koirakerhot saivat hyvin positiivisen vastaanoton ja sen vuoksi laajensimmekin eläinkerhovalikoimaa nyt entisestään. Uutuutena on myös etäkerhona toteutettava koodaus- ja pelikerho alakoululaisille, johon voivat kaikkien alakoulujen oppilaat osallistua. Tähän kerhoon tarvitaan kotona tietokone, mutta tarvittavat ohjelmalisenssit tulevat palveluntuottajan (koodauskoulu Sog) kautta.

Yläkoululaisille on myös koodaus- ja pelikerho hybriditoteutuksella. Eli oppilas voi osallistua kerhoon joko kotoa tai koulun tietokoneluokassa.  Paljon toivottu moponrassauskerho mopokortin omaaville on valikoimmassa nyt ensimmäistä kertaa.

Kukin lapsi tai nuori voi osallistua vain yhteen oman koulun kerhotarjottimella olevaan kerhoon!

Kerhoihin ilmoittaudutaan erillisen ilmoittautumislomakkeen kautta. Ilmoittautumislinkit avautuvat maanantaina 22.8. kello 8.00. Kullakin koululla on omat ilmoittautumislomakkeet, joten olethan tarkkana mille lomakkeelle lapsesi ilmoitat. Koodauskerhoissa on omat lomakkeet, joita ylläpitää Sog-koodauskoulu.

Ilmoittautumisen jälkeen EI tule kuittausta, että pääsikö lapsi juuri siihen kerhoon mihin ensimmäiseksi toivoi. Kerhokoordinaattori käy kaikki ilmoittautumiset läpi viikon 35 aikana ja tieto kerhoon pääsystä tulee Wilman kautta myöhemmin. Ryhmien muodostamisessa menee oma aikansa, joten odottakaa Wilma-viestiä rauhassa.

Taidekerhoissa ovat etusijalla edellisenä vuonna kerhossa olleet ja uusia otetaan mukaan vapautuneille paikoille – kuvataiteessa on todella tärkeä päästä kokemaan harrastuksen jatkuvuus. Myös "vanhojen" kerholaisten tulee ilmoittautua kerhoon tavalliseen tapaan.

Koulukohtaiset lukujärjestykset pääset katsomaan lukujärjestykset-välilehdeltä.