Käyttösäännöt ja palvelut
-

Käyttösäännöt

OUTI-kirjastoilla on yhteinen asiakas- ja aineistorekisteri sekä kirjastojärjestelmä. OUTI-kirjastoilla on myös yhteiset käyttösäännöt ja maksut.  

OUTI-kirjastoista lainatun aineiston myöhästymismaksut nousivat 4. tammikuuta 2021 0,15 eurosta 0,30 euroon päivältä. Yhtä lainaa koskeva maksujen maksimimäärä nousee 5 eurosta 6 euroon. Myöhässä olevien lainojen maksut nousivat takautuvasti 4. tammikuuta, eli päiväkohtainen maksu myös menneiltä päiviltä kaksinkertaistui.

Palvelut

Lehdet

Kaikki lehdet uusinta numeroa lukuunottamatta ovat lainattavia. Kirjaston tiloissa on myös mahdollisuus käyttää ePress ja eMagz -palveluita, jotka sisältävät kotimaisia sanoma- ja aikakauslehtiä digitaalisina näköislehtinä. Palveluita voi käyttää joko kirjaston asiakaskoneilla tai asiakkaiden omilla laitteilla. eMagz avautuu nyt myös kirjaston ulkopuolella – yli 60 tuttua aikakauslehteä luettavissa omalla laitteellasi! Kirjaudu kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla osoitteessa kaipo.emagz.fi.

Luukkupalautus

Kirjaston henkilökunta pyytää asiakkaita kiinnittämään huomiota palautusluukun tekstiin:
Luukkuun palautus lainaajan vastuulla. Palautus vain kirjoille. Helposti rikkoontuva aineisto (cd- ja dvd-levyt sekä romput) pyydetään palauttamaan kirjaston aukioloaikana.

Kotiseutukokoelma

Kirjastossa on Tyrnävä-kokoelma, jossa on Tyrnävää käsittelevää aineistoa (mm. lehtileikekokoelma) sekä paikkakunnalla syntyneiden ja täällä vaikuttaneiden henkilöiden tuotantoa tutkijoiden käytössä. Kotiseutukirjailija Väinö Kirstinän tuotanto omana kokoelmana. Myllykirjastossa on myös tutkijakäyttöön Väinö Kirstinän kotikirjastosta vuonna 2016 lahjoitettu kokoelma Väinö Kirstinälle omistettuja teoksia. Lauri ja Hannu Mustakallion kokoelma on myös sijoitettu osaksi kotiseutukokoelmaa. Mustakallio-kokoelma sisältää Hannu Mustakallion tuotantoa sekä Tyrnävällä kirkoherrana toimineen Lauri Mustakallion kääntämät tai toimittamat teokset.

Työskentelytilat

Asiakkailla on mahdollisuus varata lehtisalin Vihreää Kamaria työskentelyyn tai opiskelukäyttöön maksutta.

Internet, tekstinkäsittely ja kopiointi

Tyrnävän pääkirjastossa on asiakkaiden käytössä kaksi asiakaspäätettä, joihin voi koneiden vapaana ollessa kirjautua kirjastokortin numerolla ja salanumerolla. Käyttöaika 1 tunti. Musiikkihuoneen koneelta on myös tulostusmahdollisuus. Tulostuksen tai kopion hinta on 0,20 €/arkki. Pääkirjastossa on myös mahdollisuus käyttää kirjaston tablettitietokoneita, joita ei lainata kotiin.