-

Murto

Metsään rajautuvat, tilavat ja edulliset tontit kävelymatkan päässä Peuranmäen ja Liikuntamaan monipuolisia ulkoliikuntamahdollisuuksia. Meillä on myös sellaisia tontteja, jotka avautuvat Liikuntamaahan suoraan omalta pihalta! Liikuntamaasta löydät mm. kuntoportaat, monipuolisia ulkoilureittejä sekä yhden Oulun seudun suosituimmista frisbeegolfkentistä (täysimittainen, 18-väylää). Murrosta on lyhyt matka moottoritielle, mikä tarjoaa nopeat yhteydet kaikkialle Oulun kaupunkiseudulle. Meiltä on helppo käydä töissä koko talousalueella. 

Murron kylä sijaitsee Tyrnävän ja Kempeleen kunnanrajalla n. 10 km kuntakeskuksesta ja Zeppelinin alueesta. Tänä päivänä kylässä on noin 1 800 asukasta, eli noin neljäsosa koko kunnan asukasmäärästä ja kylä vain jatkaa kasvuaan. Murto on asuinalueena rauhallinen sekä hyvin luonnonläheinen.

Murrossa toimii kaksi päiväkotia, kunnan päiväkoti Käpytikka ja yksityinen päiväkoti Touhula, sekä yli 300 oppilaan alakoulu (luokat 1–6). Koulun pihapiirissä sijaitsevat miniareena ja talvisin jääkiekkokaukalo sekä välittömässä läheisyydessä kuntorata, josta löytyy talvisin kunnossa pidettävät hiihtoreitit ja kylätoimikunnan sekä kylän aktiivisten maastopyöräilijöiden talkoilema maastopyöräreitti.

Murrosta löytyy useampia nuotiopaikkoja, joiden ympärille voi kokoontua mm. kylätoimikunnan erilaisten tapahtumien yhteydessä. Lisäksi Murrossa on valaistu Peuranmäki, jota käytetään talvisin pulkkamäkenä. Mäen yhteydessä on 18-väyläinen frisbeegolfrata, kuntoportaat sekä toinen Murron laavuista. Murrosta löytyy myös useita hyväkuntoisia leikkipuistoja, joita on rakennettu tai uusittu viime vuosina.

Kylällä toimii aktiivinen kylätoimikunta, joka järjestää tapahtumia ja hoitaa kyläläisten edunvalvontaan liittyviä asioita.

Linkkejä:
Kylän verkkosivut: https://tyrnavanmurto.fi/
Frisbeegolfrata: https://tyrnavanmurto.fi/frisbeegolfrata/
Maastopyöräreitti: https://tyrnavanmurto.fi/liikuntamahdollisuudet/maastopyorareitti/

Facebook-sivut:
@TyrnavanMurto
@murtofrisbee