Pohjois-Pohjanmaan teollisuushamppuklusterin uutiset
-

Ajankohtaista

Tälle sivulle kerätään ajankohtaisia uutisia sekä nostoja hankkeen tiimoilta.

17.1.2023: Save the date: toisen seminaarin ajankohta

Pohjois-Pohjanmaan teollisuushamppuklusteri -hankkeen toinen seminaari eli hankkeen päätösseminaari pidetään tiistaina 21.3.2023 klo 12—16. Tapahtumapaikka ja tarkempi ohjelma ilmoitetaan pian. Itse tapahtumaan ilmoittautuminen aukeaa viimeistään helmikuun loppupuolella.

12.12.2022: Seminaarin materiaalit saatavilla

Hankkeen ensimmäisen seminaarin esitetyt materiaalit ovat nyt saatavilla. Voit ladata pdf-muotoiset esitykset Seminaarit-sivun alta.

2.12.2022: Hamppuseminaari onnistui loistavasti

Tyrnävällä torstaina joulukuun ensimmäisenä päivänä järjestetty teollisuushamppuseminaari oli kaikin puolin onnistunut tapahtuma. Runsaslukuinen osallistujajoukko sekä paikan päällä että etänä sai kuulla toinen toistaan parempia esityksiä hampun mahdollisuuksista. Elinkeinoelämän monipuolistaminen, hiilensidonta ja monipuoliset tutkimuskohteet ovat kaikki mahdollisia tämän viljelykasvin myötä.

Projektipäällikkö Kalle Parviainen avaamassa tilaisuutta.

Puheenvuoroissa käsiteltiin muun muassa alan rahoitusmahdollisuuksia, kuitu- ja öljyhampun viljelyä ja niille sopivia maaperiä, hampun käyttöä rakennuselementeissä sekä ekosysteemien rakentumista.

Tilaisuuden järjestivät Pohjois-Pohjanmaan teollisuushamppuklusteri- ja Bio- ja kiertotalouden digitalisaatio Pohjois-Pohjanmaalla – BiKiDi -hankkeet ja se oli osa Oulun yliopiston tekniikan torstai -sarjaa.

Kiitos kaikille osallistujille ja puhujille, jatkoa hampun tiimoilta on luvassa.

8.11.2022: Seminaarin ilmoittautuminen auki

Torstaina 1.12.2022 klo 8.30—12.00 järjestettävän seminaarin ilmoittautuminen on nyt auki. Tervetuloa Tyrnävälle kuulemaan hampun uusista mahdollisuuksista paikallisen elinkeinoelämän kehittäjänä. Lue lisää aiheesta ja ilmoittaudu mukaan tästä linkistä: https://tinyurl.com/tyrnava-seminaarikutsu

10.10.2022: Hamppuseminaari tulossa joulukuussa

Pohjois-Pohjanmaan teollisuushamppuklusteri ja Bio- ja kiertotalouden digitalisaatio Pohjois-Pohjanmaalla – BiKiDi -hanke järjestävät yhteisen seminaarin teollisuushamppuun liittyen torstaina 1.12.2022 klo 8.30—12.00. Paikkana on Tyrnävän kunnanviraston valtuustosali. Luvassa on mielenkiintoisia puheenvuoroja niin yrityksiltä kuin tutkijoiltakin sekä mahdollisuus verkostoitua ja keskustella alasta. Ilmoittautuminen tapahtumaan aukeaa marraskuun alussa, tervetuloa lämpimästi mukaan.

14.9.2022: Hanke mediassa

Projektipäällikkö Kalle Parviaista haastateltiin Rantalakeuteen 2.9. Lue uutinen “Tänne voisi muo­dos­tua mer­kit­tä­vä hamp­pu­bis­nes­kes­kit­ty­mä” – Tyr­nä­väl­lä käyn­nis­tyi hanke, joka tuo hamp­pu­toi­mi­jat yhteen joko Rantalakeudesta tai Kalevasta. Molemmat ovat tilaajasisältöä.