Osallistu 22.5. mennessä kyselyyn, jolla kysymme Tyrnävän kävelyn ja pyöräilyn kehittämistarpeista
-

Julkaistu

Osallistu 22.5. mennessä kyselyyn, jolla kysymme Tyrnävän kävelyn ja pyöräilyn kehittämistarpeista

Tyrnävän kunta on käynnistänyt jalankulun ja pyöräliikenteen kehittämissuunnitelman laatimisen. Se valmistuu vuoden 2022 loppuun mennessä. Nyt avatulla suunnitelmaan keskeisesti kuuluvalla asukaskyselyllä keräämme tarpeita, joita priorisoimme yhdessä teidän kanssanne kehittämissuunnitelman työpajoissa seuraavissa vaiheissa.

Kyselyn vastaukset kerätään yksittäisinä ja nimettöminä. Voitte jättää halutessanne jokaiselta perheenjäseneltä oman vastauksen.  Kyselyyn vastanneiden kesken arvomme 50 euron lahjakortin Tyrnävällä toimivaan yritykseen.

Kyselyyn osoitteesta: http://mpt.link/tyrnava
Vastaukset kartalle on helpointa jättää tietokoneen näyttöpäätteellä. Kysely avautuu myös mobiililaitteilla, mutta suosittelemme käyttämään sen täyttämisessä tietokonetta. Kysely toimii parhaiten Microsoft Edge-, Mozilla Firefoxilla- tai Google Chrome -selaimilla (ei toimi Internet Explorerilla). Huomioithan, että painat kyselyn viimeisellä sivulla "valmis"-painiketta.

Miksi kannattaa vastata?

Paikalliset asukkaat sekä alueella muuten liikkuvat ovat jalankulun ja pyöräilyn olosuhteiden asiantuntijoita, joten heidän mielipiteitään selvitetään kaikille auki olevalla sähköisellä kyselyllä. Kyselyssä on taustatietojen ja suoran karttapalautteen keräämisen lisäksi omat osionsa sekä pyöräilylle että jalankululle. Osioissa kartoitetaan tyytyväisyyttä nykyisiin kävely- ja pyöräilyolosuhteisiin, kehittämistarpeita sekä keinoja, jotka lisäisivät kävelyä ja pyöräilyä.

Karttapalauteosiossa selvitetään mm. pyöräliikenteen ja kävelyn kannalta hankalia paikkoja sekä onnistuneita ratkaisuja. Esille nostettavat asiat voivat liittyä esimerkiksi jalankulun ja pyöräliikenteen väylien laatuun, kunnossapitoon, turvallisuuteen tai reittien opastukseen. Myös paikallisia ”helmiä” ja muita kiinnostavia kohteita tai reittejä on mahdollisuus nostaa esille.

Asukaskyselyn tulokset toimivat jatkossa pohjana jalankulun ja pyöräliikenteen tarkennetulle kehittämissuunnitelmalle, jossa määritellään Tyrnävän tavoitteet kävelylle ja pyöräilylle, tavoitteita tukevat toimenpiteet sekä seurantatavat, joilla kuntalaisten kestävää liikkumista ja liikenneturvallisuutta edistetään. Kyselyn tuloksista johdetaan kehittämissuunnitelmaan esimerkiksi konkreettisia toimenpiteitä, joita kuntalaiset ovat esittäneet. Lisäksi toimenpiteitä tullaan tarkemmin priorisoimaan syksyllä järjestettävässä työpajassa, johon kutsutaan laaja joukko kunnan sidosryhmiä. Työpajasta tiedotetaan lähempänä ajankohtaa tarkemmin.

Kehittämissuunnitelma ja siihen kuuluva asukaskysely laaditaan yhteistyössä Ramboll Finland Oy:n kanssa.

Lisätietoja:

Janna Kumpula, kehittämispäällikkö
Tyrnävän kunta
janna.kumpula@tyrnava.fi

Kirsi Översti, projektipäällikkö
Ramboll Finland Oy
kirsi.oversti@ramboll.fi
 


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!