Toimintaohjeita kouluille ja kodeille liittyen terveysturvallisuuteen
-

Julkaistu

Toimintaohjeita kouluille ja kodeille liittyen terveysturvallisuuteen

Valtioneuvoston ministeriryhmä on käsitellyt koronatilannetta ja päivittänyt terveysturvallisuussuosituksia 7.1.2022. Suositusten mukaan mm. lasten ja nuorten rokotuksia tehostetaan ja kotitestausta lisätään. Näiden toimenpiteiden toteutumisesta tiedotamme, kun saamme lisätietoa terveysviranomaisilta.

Koronatilanteen mahdollisesti pahentuessa Tyrnävän kunnan sivistys- ja hyvinvointilautakunta tekee päätöksen mahdollisesta etäopetuksesta. Etäopetukseen ei voi siirtyä koulun päätöksellä. Kouluilla voidaan tehdä päätöksiä yksittäisten oppilaiden erityisistä opetusjärjestelyistä esimerkiksi karanteenin tai muun koulusta poissaolon takia. Jos koulussa on todettu koronavirustartunta, kuuluu tartuntaketjujen selvitystyö ja karateenimääräys tartuntatautilain mukaan kunnan tartuntataudeista vastaavalle lääkärille.

Kouluissa on voimassa maskisuositus 4. – 9 lk:n oppilaille, tehostetut käsihygieniaohjeet ja suositus turvaväleistä.

 

Toimintaohjeet oppilaiden koteihin:

 1. Kouluun ei tulla oireisena
 2. Tarpeettomia fyysisiä kontakteja tulee välttää
 3. Hyvällä käsi- ja yskimishygienialla estetään tartuntoja
 4. Huoltajat ilmoittavat lapsen poissaolosta koululle normaaliin tapaan. Koronavirustartunnan saaneen on oltava pois koulusta ja toimittava tartuntatautilääkärin antamien ohjeiden mukaisesti.
 5. Koronakaranteeniin määrätyllä oppilaalla on oikeus saada kouluruokapaketti. Katso ohjeistus kouluruokapaketin noutamisesta 
 6. Opetus järjestetään karanteenin aika niin, että opettajat merkitsevät oppitunneittain tehtävät Wilman tuntipäiväkirjaan. Oppilas voi olla opettajaan koulupäivän aikana tarvittaessa yhteydessä sovitulla tavalla ja oppilaalla on mahdollisuus saada tukiopetusta etänä.
 7. Arviointikeskustelut pyritään käymään huoltajien kanssa etäyhteydellä, tarvittaessa myös koululla lähikeskusteluna huomioiden terveysturvallisuusohjeet.

Toivomme, että keskustelette kotona koronaturvallisuusohjeiden ja suositusten noudattamisesta ja merkityksestä tartuntojen lisääntymisen vähentämiseksi.

 

Lisätietoja:

 • Elina Vehkala, sivistys- ja hyvinvointijohtaja, puh. 040 568 3404, elina.vehkala@tyrnava.fi
 • Antti Yrttiaho, rehtori, Murron koulu, puh. 044 497 1002, antti.yrttiaho@tyrnava.fi
 • Jaakko Niskanen, rehtori, Kuulammen koulu, puh. 050 439 6000, jaakko.niskanen@tyrnava.fi
 • Tarja Hietikko, rehtori, Kirkkomännikön koulun, puh. 044 497 1238, tarja.hietikko@tyrnava.fi
 • Eero Rautakoski, koulunjohtaja, Temmeksen koulu, puh. 044 497 1001, eero.rautakoski@tyrnava.fi

Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!