Walk in -koronarokotukset ilman ajanvarausta 18.10.
-

Julkaistu

Walk in -koronarokotukset ilman ajanvarausta 18.10.

Yli 12-vuotiaiden walk in -koronarokotukset ilman ajanvarausta.

Aika: maanantaina 18.10. klo 9:00-15:30 

Paikka: Tyrnävän terveyskeskuksen neuvolapalvelut

 

Walk in -rokotuksessa voi ottaa ensimmäisen rokotteen tai toisen rokotteen, jos aikaa edellisestä rokotuksesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa. Rokotus on vapaaehtoinen ja maksuton. Noudatamme THL:n kansallista rokotejärjestystä. 

 

Walk in -rokotuksiin ei varata aikaa etukäteen. Rokotukset toimivat jonotusperiaatteella, minkä vuoksi jonoa ja jopa ruuhkaa saattaa syntyä. 

 

Rokotteiden säilyvyyden vuoksi annokset varataan rokotuspisteille etukäteen. Tämän vuoksi on mahdollista, että rokotteet voivat loppua ennen walk in -päivän päättymisaikaa.

 

Rokotteita jaetaan niin kauan kuin annoksia riittää, mutta jonoa ei ole mahdollista jäädä purkamaan enää sulkemisajankohdan jälkeen. Sisäänotto lopetetaan jo hieman ennen sulkemisaikaa, jotta 15 minuutin seuranta-aika voidaan toteuttaa aukioloajan puitteissa.

 

Lasten ja nuorten ei tarvitse itse täyttää mitään suostumuslomaketta koskien koronarokotuksia, vaan nuoren halukkuus ottaa rokote voidaan selvittää suullisesti. Myöskään lapsilla ja nuorilla ei tarvitse olla rokotukselle mentäessä vanhempien täyttämää suostumuslomaketta mukana. 

 

Jos nuori ei ole kykenevä itse päättämään koronarokotuksestaan tai hän ei halua itse päättää asiasta, tarvitaan tällöin rokotukseen kaikkien huoltajien suostumus. Lomake löytyy kunnan nettisivuilta

 

Ohjeet rokotukseen tulevalle

 

  • Tule rokotukseen terveenä, maski kasvoillasi.
  • Huomioithan pukeutumisessa, että rokotuskohtana on olkavarren yläosa.
  • Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi esim. henkilökortilla tai Kela-kortilla/ajokortilla
  • Varaudu jäämään tarkkailtavaksi 15 minuutiksi rokotuksen jälkeen. Huomioithan turvavälin odottaessasi rokotusta.
  • Rokotteeseen kuuluu kaksi annosta. Biontech-Pfizerin ja Modernan rokotteen annosväli on 6 viikkoa. Rokotusväliä voi lyhentää 6 viikosta vain perustellusta syystä. 

 

Johtava lääkäri                                                              Palvelupäällikkö

Liisa Kylmänen                                                              Kristiina Orajärvi


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!