Pohjois-Pohjanmaalla suositellaan vaiheittaista siirtymistä työpaikoille 28.2. alkaen
-

Julkaistu

Pohjois-Pohjanmaalla suositellaan vaiheittaista siirtymistä työpaikoille 28.2. alkaen

Valtakunnallinen etätyösuositus on päättymässä helmikuun loppuun, ja myös Pohjois-Pohjanmaalla laajasta etätyösuosituksesta luovutaan 28.2. jälkeen. Siitä huolimatta alueellinen koordinaatioryhmä suosittelee, että pohjoispohjalaisilla työpaikoilla suositaan edelleen joustavasti osittaista etätyötä sekä muita tartuntariskiä pienentäviä toimia.

 

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä kokoontui tiistaina 22.2. arvioimaan alueen epidemiatilannetta sekä alueella voimassa olevia suosituksia ja rajoituksia. Alueellinen koordinaatioryhmä totesi tiistaisessa kokouksessaan alueen epidemiatilanteen säilyneen edelleen tasaisena.

 

Etätyösuosituksen lisäksi alueella voimassa ollut aluehallintoviraston päätös tartuntatautilain 58 d -pykälän mukaisista turvallisuustoimista päättyy niin ikään kuun vaihteeseen.

 

Osa tartuntatautilain hygieniavaatimuksista säilyy voimassa

 

Yleisölle avoimissa tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitetuissa tiloissa tulee kuitenkin edelleen noudattaa tartuntatautilain 58 c -pykälän mukaisia hygieniavaatimuksia. Vaatimukset ovat voimassa koko Suomessa ilman erillistä viranomaispäätöstä. Pykälän 58 c mukaisesti asiakkaille tulee järjestää mahdollisuus käsien puhdistamiseen ja turvaetäisyyksien pitämiseen. Lisäksi pykälä edellyttää tilojen ja pintojen tehokasta puhdistamista sekä asiakaspaikat riittävän etäälle toisistaan.

 

Pohjois-Pohjanmaan alueellisen koordinaatioryhmän puheenjohtaja, OYS:in johtajaylilääkäri Terhi Nevala painottaa, että vaikka rajoituksia puretaan, ei epidemiaa ole syytä vielä unohtaa.

 

”Tavoitteena on pitää yhteiskuntaa mahdollisuuksien mukaan auki. Viranomaisten asettamien rajoitusten sijaan epidemian hallinnassa korostuu nyt meidän kaikkien oma, vastuullinen toiminta. Terveysturvalliset toimintatavat kuten rokotukset, maskien käyttö, hyvä käsihygienia ja riittävät etäisyydet ovat edelleen tärkeitä. Sairaana tulee jäädä kotiin sairastamaan.”

 

Koronatartuntoja todetaan Pohjois-Pohjanmaalla edelleen paljon ja tautia on runsaasti liikkeellä, sillä vain osa tartunnoista kirjautuu virallisiin tilastoihin. ”Pohjois-Pohjanmaan tilanne poikkeaa siinä monista muista alueista, että vaikka tartuntoja todetaan paljon, ei sairaalakuormituksen nousua ole meillä vielä nähty. On siis mahdollista, että potilasmäärät vielä nousevat”, Nevala kommentoi.

 

Kuluneen viikon aikana Oulun yliopistollisen sairaalan potilasmäärä on säilynyt edellisviikon tasolla. Perusterveydenhuollon vuodeosastoilla koronapotilaita on sen sijaan ollut jonkin verran aiempaa enemmän.

 

Lisätietoja:

Terhi Nevala, vs. johtajaylilääkäri, PPSHP. Puh. 040 352 7257, terhi.nevala@ppshp.fi


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!