DigiHelppi-hanke ehdolla valtakunnallisen Digitukiteko-palkinnon saajaksi
-

Julkaistu

DigiHelppi-hanke ehdolla valtakunnallisen Digitukiteko-palkinnon saajaksi

Tyrnävän, Limingan ja Utajärven kuntien yhteinen DigiHelppi-hanke on ehdolla valtakunnallisen Digitukiteko-palkinnon saajaksi. Digitukiteko-tunnustus on vuosittain jaettava tunnustus digituen ja digiosaamisen oivaltavasta ja asiakaslähtöisestä kehittämisestä. Vuoden 2023 Digitukiteko-tunnustuksen voittaja julkistetaan perjantaina 12.5.2023 Digitaitoviikon päätöstilaisuudessa.

– Hankekuntien henkilöstön digiosaamista kehittävä DigiHelppi-hanke käynnistyi syksyllä 2022. DigiHelpin tavoitteena on, että kaikkien työntekijöiden digiosaaminen olisi oman työn vaatimalla tasolla. Tällä hetkellä kaikkien digiosaaminen ei ole pysynyt digitalisaation kehittymisen vauhdissa, mikä haastaa esimerkiksi työhyvinvointia ja työssä jaksamista, kertoo projektipäällikkö Heidi Niemelä.

Lisäämällä henkilöstön digiosaamista edistetään työhyvinvointia, lisätään kiinnostusta digiä kohtaan ja mahdollistetaan työskentelytapojen kehittäminen työpaikoilla. Hankkeessa on muun muassa käynnistetty digitutortoimintaa, jossa työyhteisöissä olevat digitutorit auttavat työkavereita digiasioissa oman työnsä ohessa. Näin digitukea ja apua on lähellä, ja digitutor voi opastaa kunkin tarvitsemissa asioissa.

Tällä viikolla vietetään Digitaitoviikkoa, teemana digirohkeus

Valtakunnallista Digitaitoviikkoa vietetään tänä vuonna 8.–12.5.2023. Digitaitoviikon tämän vuoden teemana on digirohkeus. Digitaitoviikon aikana käydään valtakunnallisia keskusteluja siitä, miten voimme yhdessä rakentaa digirohkeaa Suomea ja mahdollistaa omannäköisen digitaalisen arjen meistä jokaiselle.

– Myös DigiHelppi-hankkeessa halutaan luoda avointa ilmapiiriä digitaitojen oppimiselle ja rohkaista kaikkia jakamaan omaa osaamistaan, mutta myös kysymään neuvoa. Lisäksi on tärkeää rohkaista kertomaan myös epäonnistumisista ja edistää oppimista sitä kautta, kertoo projektikoordinaattori Nea Tuomaala.

Lisätietoa Digitaitoviikosta löydät Digi- ja väestötietoviraston sivuilta tästä linkistä.


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!