AVI: Kielto sisätiloissa järjestettäville yli 20 hengen yleisötilaisuuksille; koronatodistuksen vaatiminen vapauttaa rajoituksesta
-

Julkaistu

AVI: Kielto sisätiloissa järjestettäville yli 20 hengen yleisötilaisuuksille; koronatodistuksen vaatiminen vapauttaa rajoituksesta

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Pohjois-Pohjanmaan maakunnan kuntien alueella kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 (kaksikymmentä) henkilöä.

 

Määräys on voimassa ajalla 3.12.2021-31.12.2021.

 

Ohjaus vaihtoehtoiseen EU:n digitaalisen koronatodistuksen käyttöön

 

Jos toiminnanharjoittaja edellyttää toiminnassaan 16-vuotiaalta tai sitä vanhemmalta asiakkaalta ja toimintaan osallistuvalta yleisötilaisuuteen pääsemiseksi EU:n digitaalisen koronatodistuksen esittämistä, tässä päätöksessä asetettu osallistujamäärää koskeva rajoitus ei koske kyseistä yleisötilaisuutta. Jos asiakas tai osallistuja ei esitä todistusta, toiminnanharjoittajan tulee evätä pääsy yleisötilaisuuteen.

 

Valtioneuvoston asetuksella voidaan säätää ajanjaksosta, jonka aikana tässä viranomaispäätöksessä määrätty osallistujamäärän rajoitus koskee yleisötilaisuuksia riippumatta siitä, edellyttääkö toiminnanharjoittaja yleisötilaisuuteen pääsemiseksi EU:n digitaalisen koronatodistuksen esittämistä.

 

Toimenpiteet covid-19-epidemian leviämisen estämiseksi

 

Tartuntatautilain 58 c §:ssä säädettyjä toimenpiteitä covid-19-epidemian leviämisen estämiseksi (asiakkailla ja osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen; asiakkaille ja osallistujille annetaan riittävän etäisyyden ylläpitämistä, käsien puhdistamista ja muita vastaavia tartuntojen leviämistä estäviä käytänteitä koskevat toimintaohjeet; ja tilojen ja pintojen puhdistamista tehostetaan sen lisäksi, mitä muualla kyseisen toiminnan osalta puhdistamisesta säädetään) tulee noudattaa, vaikka toiminnanharjoittaja olisi ottanut EU:n digitaalisen koronatodistuksen käyttöön.

 

Asian taustaa

 

Maailman terveysjärjestö WHO julisti koronavirusepidemian pandemiaksi 11.3.2020. Koronavirus on yleisvaarallinen tartuntatauti. Valtioneuvosto antoi 12.3.2020 ensimmäisen suosituksen, jonka mukaan julkisia kokoontumisia rajoitetaan uuden koronaviruksen aiheuttaman infektion (COVID-19) leviämisen ehkäisemiseksi.

 

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on aiemmin tehnyt tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin mukaiset päätökset, joilla on määrätty yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoittamisesta ajalla 13.3.2020 – 1.6.2021. Epidemiatilanteen heikentymisen vuoksi rajoituspäätös on ollut voimassa uudelleen 26.11.2021 alkaen (PSAVI/10718/2021).

 

Lataa PDF-versio ja lue lisää 

 


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!