Tyrnävän kirjaston ja kyläyhdistysten runopolut
-

Tietoa tapahtumasta


Ajankohta: -

Tapahtumapaikka:

-

Tyrnävän kirjaston ja kyläyhdistysten runopolut

  

Tyrnävän kirjaston ja tyrnäväläisten kyläyhdistysten yhteistyössä toteuttamat runopolut ovat kierrettävissä heinäkuun ajan. 

Runopolkuja löytyy viideltä eri kylältä: Markkuun luontopolulta, Suutarinkylän kuntopolulta, Murrosta Muinaisrannan ja Peuraniemen väliseltä metsäiseltä kevyen liikenteen väylältä, Temmeksen kylältä leikkipuistosta alikulun kautta kirkolle sekä kirkonkylän kuntoradalta joen varresta.

Ajo-ohje Suutarinkylän kuntopolulle: Tyrnävältä tultaessa käänny Kylmäläntie 157 kohdalta oikeaan, aja noin 550 m ja käänny oikeaan, jatka vielä 800 m, oikealla hirvikämppä, jonka vierestä kuntorata lähtee.

 

Poluilla olevat runot ovat pääasiassa tyrnäväläisten Irma Kupiaisen, Jouko Pelkosen ja Pia Ronkaisen runoja, joita täydentävät muutamat Saima Harmajan, Uuno Kailaan ja Eino Leinon runot.

Runopoluilla halutaan innostaa ihmisiä liikkumaan ja tutustumaan kunnan eri kyliin. Kaikilla kylillä polut on sijoitettu siten, että kuntalaisten on helppo vierailla niillä, vaikka kyseinen kylä tai reitti ei olisikaan ennestään tuttu. Runopoluilla halutaan myös tuoda runot lähelle ihmisiä ja tutustuttaa heitä paikallisiin kirjailijoihin. Toivomme runopolkujen tarjoavan ihmisille positiivisia kokemuksia luonnossa.


Kutsu kaveri mukaan!