Tuija Karén & Pirkko Hansén Haug: Kuuletko tarinani?
-

Tietoa tapahtumasta


Ajankohta: -

Tapahtumapaikka: Myllykirjasto
Meijerikatu 3, 91800 Tyrnävä

Katso kartalla

-

Tuija Karén & Pirkko Hansén Haug: Kuuletko tarinani?

Tuija Karén & Pirkko Hansén Haug: Kuuletko tarinani?

 

Tuija Karénin ja Pirkko Hansén-Haugin yhteisnäyttelyn teokset kertovat tarinoita muistoista, tunteista, sisäisestä maailmasta sekä luonnon ja ihmisen välisestä yhteydestä.

Tuija Karén

Maalaukseni syntyvät hetkestä, jossa olen läsnä ja valmis vastaanottamaan tarinoita. En useinkaan valitse aihettani, vaan aihe tulee luokseni kun hiljenen ja kuljetan pensseliä kankaalla tai paperilla. Joskus kuuntelemani musiikki piirtyy kuvina kankaalle. Näyttelyn työt ovat muotokuvia luonnonhengistä ja heistä jotka halusivat tulla maalatuiksi. Maalaamani hahmot tervehtivät aikojen takaa ja maan sylistä. Hahmot pysähtyvät hetkeksi eteeni kuiskimaan tarinaansa ja jatkavat taas matkaansa. Kiitos kohtaamisista.

Pirkko Hansén-Haug

Teokseni ovat muotokuvia mielentiloista, ikään kuin kurkistuksia teosten hahmojen sisäiseen maailmaan. Hahmot ovat yhtä eri elementtien; maan, ilman, veden, tulen ja eetterin kanssa. Maalatessa nautin meditaation omaisesta tilasta, jossa maalaus löytää muotonsa. Maalaukseni ovat kuin muistiinpanoja tai päiväkirjamerkintöjä elämän varrelta. Kuvaan sitä, mikä tuntuu tärkeältä ja tutkimisen arvoiselta ja koitan tavoittaa olennaisen. Maalaus piirtää oman hiljaisen tarinansa, joka jää katsojan tulkittavaksi

Kesänportti-tapahtuman yhteydessä ke 31.5. klo 17-19 näyttelyn taiteilijat tavattavissa näyttelytilassa Myllykirjastolla. Tilaisuudessa esiintyvät akustisesti Mika Kolehmainen ja Janne Hansén-Haug Rommakko-yhtyeestä.


Kutsu kaveri mukaan!