Taina Otsamo & Johanna Pétursdóttir – Kahden sukupolven taidetta: ryijyjä, keramiikkaa ja taidemaalauksia
-

Tietoa tapahtumasta


Ajankohta: -

Tapahtumapaikka:

-

Taina Otsamo & Johanna Pétursdóttir – Kahden sukupolven taidetta: ryijyjä, keramiikkaa ja taidemaalauksia

Kahden sukupolven taidetta -näyttely esittelee äidin ja tyttären taiteellista tuotantoa viime vuosilta. Mukana näyttelyssä on Taina Otsamon ryijyjä ja keraamisia naisfiguureja sekä Johanna Pétursdóttirin abstakteja maalauksia ja keramiikkaa.

Taina Otsamo (s. 1956) on lumijokinen ryijytaiteilija, joka suunnittelee ja toteuttaa omaa ryijymallistoaan studiollaan Lumijoen Varjakassa. Hän valmistui artesaaniksi Oulun käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta vuonna 1991. Ryijyntekoon hän ihastui opiskellessaan Lybeckerin käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa. Taina Otsamo ryhtyi yrittäjäksi opintojen jälkeen keskittyen pääsääntöisesti ryijyihin ja kehitti moderneihin koteihin sopivan kapean, pitkän ryijymallin. 2000-luvun alusta Otsamo on tehnyt myös keramiikkaa. Savesta muotoillut naisveistokset ovat tulleet tarkeäksi ilmaisumuodoksi ryijyjen rinnalle.

Johanna Pétursdóttir on vuonna 1987 syntynyt oululainen kuvataidekasvattaja ja kuvataiteilija. Pétursdóttirin maalaukset ovat abstrakteja ja hänen työskentelynsä punainen lanka on sommittelun, värien ja muotojen väliseen harmoniaan pyrkiminen. Pétursdóttir maalaa mielellään intuitio edellä. Ei-esittävissä maalauksissa on kolmiulotteisuutta jonka Pétursdóttir saa aikaan kerrostamalla ja erilaisilla kontrasteilla – läpikuultavilla ja peittävillä muodoilla, kiiltävillä ja mattaisilla pinnoilla. Pétursdóttir tekee myös keramiikkaa, parin vuoden ajan teemana ovat olleet monenmuotoiset rinnat


Kutsu kaveri mukaan!