Oulu2026-hakemus Euroopan kulttuuripääkaupungiksi julkaistaan!
-

Tietoa tapahtumasta


Ajankohta: -

Tapahtumapaikka: Verkkotapahtuma

-

Oulu2026-hakemus Euroopan kulttuuripääkaupungiksi julkaistaan!

Oulu on tehnyt jo usean vuoden ajan matkaa Euroopan kulttuuripääkaupungiksi vuodelle 2026. Mukaan on liittynyt 32 kuntakumppania eli laajat hartiat tavoittelevat arvostettua asemaa. Euroopan kulttuuripääkaupunkikisa ratkeaa 2. kesäkuuta, kun kansainvälinen raati ilmoittaa kuka kolmesta suomalaisesta hakijakaupungista voittaa.

Oulu julkistaa hakukirjansa ja avaa kirjan sisältöjä torstaina 22.4. klo 18 ohjelmassa, joka on nähtävillä Mun Oulussa ja Oulun kaupungin YouTube-kanavalla.

Ohjelmassa on asiaa hakumatkasta, hakemuksen sisällöstä, pohjoisuudesta ja kaupunkikulttuurista.

Keskustelemassa ovat mukana sanataiteilija Timo Harju, Oulun teatterin taiteellinen johtaja Alma Lehmuskallio, ilmakitaristi Aapo Rautio, Oulu Urban Culturen toimitusjohtaja Heikki Myllylahti, Iin Micropolis Oy:n toimitusjohtaja Leena Vuotovesi ja Oulu Safaris operatiivinen johtaja Janne Soini.

Ohjelma aloitetaan oululaisittain ilmakitarashowlla ja päätetään kauniisti upean oululaisen Lanain musiikilla.

Tyrnävän kunta on muiden kumppanikuntien tapaan mukana omalla videotervehdyksellään.

Kysymyksiä ohjelmaan voi lähettää ennakkoon 19.4. asti sähköpostilla oulu2026@ouka.fi. Kysymyksiin vastataan lähetyksen aikana ja Oulu2026:n sosiaalisessa mediassa. Kysyä ja kommentoida voi myös lähetyksen aikana Facebookissa ja YouTubessa. #Oulu2026julkistus


Kutsu kaveri mukaan!