Markkuun Kulttuurikekkerit la 10.7.2021 klo 17
-

Tietoa tapahtumasta


Ajankohta: -

Tapahtumapaikka: Cafe Galleria Conrad
Muhostie 88, 91800 Tyrnävä

Katso kartalla

-

Markkuun Kulttuurikekkerit la 10.7.2021 klo 17

Jo perinteeksi muodostuneet kaiken kansan kulttuurikekkerit järjestetään jälleen tunnelmallisen Galleria Conradin tiloissa. Tällä kertaa kulttuurikekkerit vievät meidät aluksi perinteisten suomalaisten kansanlaulujen pariin, ja kuulemme myös pari kesäiltaan sopivaa pianokappaletta Oskar Merikannolta. Toisella puoliskolla lähdemme musikaalien matkaan ja seikkailemme mm. Sound of Musicin ja The Phantom of the Operan maailmoissa. Illan esiintyjät ovat kaikki pitkän linjan muusikoita, joita yhdistää jatko-opinnot Oamkissa musiikin parissa. Illalla kaksi tyylilajia kohtaavat, kun klassinen laulaja sekä pop&jazz-laulaja yhdistävät taitonsa pianon kanssa. Tervetuloa nauttimaan suurenmoisesta kesäillasta musiikin parissa!

"Elämänrytmejä" on kolmen taiteilijan, Antti ja Pekka Rytkösen sekä Jouko Korkalan yhteisnäyttely, jonka avajaisia vietetään myös kulttuurikekkereillä. Antti Rytkönen on maalannut akryylimaalauksia omien matkakuviensa inspiroimana. Hän on rajannut niitä mielenkiintoisiksi tilannekuviksi. Maalaukset heijastelevat kaupungin elämänrytmiä aidon oloisesti. Antti on maalannut teoksensa silmämääräisesti valokuvia tutkimalla ilman projisointeja tai ruudutuksia. Ilmaisullisesti kuvat luovat aidon oloisia tunnelmia sisältäen tarkkoja valon ja liikkeen vaikutelmia. Joskus niissä vallitsee arjen hektinen elämänrytmi ja toisinaan kohteena olevat hiljaiset yksityiskohdat nostavat visuaalisen rytmin pääosaan.

Pekka Rytkönen on käsitellyt veistoksissaan mm. barokkimusiikin rytmistä tunnelmaa. Musiikin rytmi heijastuu veistoksissa arkkitehtuuriin viittaavissa olomuodoissa. Ne ikään kuin heijastavat kaikuja menneen aikakauden iättömästä kulttuuriperinnöstä. Mitalien aihepiirit kuvaavat henkilökohtaista luontosuhdetta, luonnon herättämiä ihmetyksen aiheita. Löytöretkeilijä-mitalin veistoksellinen versio pyrkii kuvaamaan aallokon synnyttämää luonnon rytmiä käsitteellisesti.

Tapahtumassa on myös lapsille oma savityöpaja. Vapaa pääsy. Kyläyhdistyksen kahvio palvelee tapahtuman ajan (käteismaksu). Bar Consulissa myynnissä mietoja alkoholijuomia.

Lisätietoja tapahtumasta päivitetään nettisivuille www.markkuu.fi
Tutustu Galleriaan Facebookissa: @Cafe Conrad ja Instagramissa: cafegalleriaconrad


Kutsu kaveri mukaan!