Katriina Mäkelän taidenäyttely Posliinieläimiä ja elämää 3.–30.1.
-

Tietoa tapahtumasta


Ajankohta: -

Tapahtumapaikka: Myllykirjasto
Meijerikatu 3, 91800 Tyrnävä

Katso kartalla

-

Katriina Mäkelän taidenäyttely Posliinieläimiä ja elämää 3.–30.1.

Katriina Mäkelän taidenäyttely Posliinieläimiä ja elämää Tyrnävän kunnan näyttelytilassa Myllykirjastossa 3.–30.1.2023.

Näyttely ”Posliinieläimet ja elämää” käsittelee itsereflektion kautta tapahtuneita oivalluksia, hetkeen pysähtymistä ja taaksepäin katsomista. Elämä on täynnä tilanteita, haasteita ja muutoksia – kannamme muistoja mukanamme, vaalimme omia kokemuksiamme, kyseenalaistamme oman olemassaolomme, ihmissuhteemme muuttavat muotoaan. Ympärillä olevan maailman muuttuessa minä muutun, me muutumme, kuljemme omia polkujamme.

Esillä on vuosina 2021–2022 valmistuneita öljyvärimaalauksia. Teosten nimet ovat myös merkittävässä osassa; ne tuovat esiin tarinallisuuden, joka lisää tarttumapintaa maalausten aiheisiin. Havainnosta maalaaminen luo mahdollisuuden kuvata aihetta tarkan esittävästi tai hyvin pelkistettynä, lähes abstraktina muotona. Hahmojen, esineiden ja kankaiden kuvaamisessa on pyrkimys tasapainoon yksityiskohtaisuuden ja pelkistämisen välillä, kuitenkin korostaen niiden maalauksellisia ulottuvuuksia.

Katriina Mäkelä (s. 1996) on Oulussa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija. Mäkelä tutkii figuratiivisissa maalauksissaan ihmisen ja materian välistä suhdetta, erityisesti sitä kuinka ihminen voi mieltyä esineisiin ja muodostaa niihin tunnesiteitä. Hän maalaa pääasiassa öljyväreillä länsimaalaista maalaustraditiota kunnioittaen, kuitenkin tuoden näkyväksi oman vahvan maalausjälkensä ja visuaalisen ilmaisun.

https://www.katriinamakela.fi

Näyttely on avoinna Myllykirjaston aukioloaikojen mukaisesti:

ma–ke 12–19
to 9–16
pe 12–16
la 11–14

Huom. Kirjasto on suljettu pe 6.1. ja la 7.1.


Kutsu kaveri mukaan!