Tyrnävän kirjasto palvelee läpi kesän – tutustu tarjontaan!
-

Julkaistu

Tyrnävän kirjasto palvelee läpi kesän – tutustu tarjontaan!

Kuva: Kesän 2021 jännittävä Satupolku löytyy Myllykirjaston pihapiiristä.

 

Tyrnävän Myllykirjasto tarjoaa monipuolista palvelua ja toimintaa läpi kesän. Kirjaston lähiympäristöstä löytyy 13.6. asti Satupolku, jota voi kiertää itsenäisesti mihin kellonaikaan tahansa. Kirjasto näkyy myös koulujen järjestämissä kesäkerhoissa. Näiden kerhojen toimesta käydään kirjavinkkauksissa, Tyrnävän lisäksi myös Murrossa ja Temmeksellä. Kirjavinkkauksia pitää Elina Kemppainen. 

 

Kuva: Valtakunnalliset lukukampanjat lapsille ja nuorille ovat parhaillaan käynnissä! 

 

Valtakunnallinen lukukampanja on käynnissä 1.6.-31.8, johon tyrnäväläiset lapset ja nuoret voivat osallistua. Lukukampanjassa on lapsille ja nuorille omat kampanjat. Lasten kampanjan nimi on Lumotun puiston salaisuus ja nuorten on Luettu maa. OUTI-kirjaston verkkosivuilta löytyy lisätietoa lukukampanjoista.


Kuva: Myllykirjastolta löytyy monipuolista tarjontaa lapsille.

 

Kirjastovirkailija Sari Arposen mukaan asiakkaiden toiveena on ollut lukuvinkit. Siksipä niitä jaetaan nyt keskiviikkoisin ja lauantaisin Tyrnävän kirjaston Facebookissa ja instagramissa. Lukuvinkit ovat pääosin nuorille ja aikuisille. Lukuvinkkejä on myös tarjolla aina kirjastossa pöydillä.

 

Kuva: Kirjastovirkailija Sarin mukaan kirjastolta haetaan aktiivisesti lukuvinkkejä. 

 

Myllykirjasto on auki koko kesän, myös juhannusviikolla. Kirjaston henkilökunta toivoo kovasti, että tilanne sallii yhteisen kulttuuriponnistuksen Taiteiden yön 27.8. järjestämisen suunnitellusti tänä vuonna. Myös Tyrnävän Perunamarkkinoita 25.9. odotetaan jo kovasti.

 

Kuva: Myllykirjasto palvelee koko kesän, myös juhannusviikolla. 

Kirjaston näyttelyt

Kirjaston yläkerrassa järjestetään näyttelyitä laidasta laitaan. Eniten näyttelyissä on ollut maalauksia, mutta myös esimerkiksi esineitä ja koruja on ollut esillä. Yksi näyttely kestää aina yhden kuukauden. 

 

Kuva: Taidetilassa on kesäkuussa esillä Eeva Haapalan taidetta. 

 

Kesäkuun näyttelyssä on Eeva Haapalan Hetki luonnossa parantaa -kuvateoksia luonnosta. Heinäkuun näyttelyssä tulee olemaan paikallista ITE-taidetta, asumisyksikkö Kipinän asukkaiden tekemänä. 
 

Kesälukemista?

Esillä olevat kirjat ovat käytännönläheisintä lukuvinkkaamista. Ne voivat olla esimerkiksi kirjavinkkareiden vinkkaamia tai muuten vain ajankohtaisia kirjoja. Myös Tyrnävän kirjaston somekanavia, kuten Facebookia ja Instagramia kannattaa seurata, sillä siellä jaetaan keskiviikkoisin ja lauantaisin lukuvinkkejä. 

 

Kuva: Ajankohtaiset teokset ja kirjasuositukset löytyvät aina helposti kirjaston pöydille esille nostettuina. Kysy myös virkailijoilta uusimmat vinkit.

 

Myös kirjaston henkilökunnalta saa ja kannattaa aina pyytää vinkkejä, kun siihen on tarvetta. He auttavat mielellään kaikessa, kuten esimerkiksi kirjojen löytämisessä. Kannattaa siis matalalla kynnyksellä kysyä apua kirjaston henkilökunnalta!

 

​​​​​​​

Kuva: Ikkunalaudalta löydät puutarhateemaisia kirjoja.

 

Aikuisille eräs lukuvinkki on hittikirja Suon villi laulu, jonka on kirjoittanut Delia Owens ja lapsille/nuorille kirjasarja Neropatin päiväkirjat, mikä on myös ollut todella suosittu. Tämän kirjasarjan on kirjoittanut Jeff Kinney.

 

Kirjaston muita palveluita

Kirjasto tarjoaa ihan fyysisten kirjojen ja esimerkiksi elokuvien lisäksi myös paljon e-aineistoja, jotka nousivat pahimpana korona-aikana erityisesti esille. Näitä e-aineistoja voi löytää OUTI-kirjastojen sivuilta. E-aineistot ovat täysin ilmaisia ja ne toimivat kirjastokortilla.

 

​​​​​​​

Kuva: Kirjasto tarjoaa myös valtavan määrän e-aineistoja, mm. äänikirjoja, e-kirjoja ja suoratoistoelokuvia. Kysy näistä lisää virkailijoilta.

 

E-aineistoissa on esimerkiksi äänikirjoja ja e-kirjoja sekä musiikkiin liittyvää materiaalia, kuten soitonopetusta. Musiikkiin liittyviä materiaaleja on paljon ja niitä on lajiteltu erilaisiin musiikin genreihin, kuten klassiseen ja jazz-musiikkiin. E-aineistoissa on mahdollisuus lukea myös erilaisia lehtiä, kuten aikakauslehtiä ja sanomalehtiä. Käytössä on myös e-aineisto Viddla, joka mahdollistaa elokuvien lainaamisen suoratoistona.

 

​​​​​​​

Kuva: Kirjaston DVD-elokuvien lisäksi voit lainata elokuvia kirjastokorttisi numerolla myös suoratoistona osoitteessa viddla.fi.


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!