-

Julkaistu

Nahkuri kiinnostaa kuntalaisia

Tyrnävän kunnalle on tullut lukuisia asiakirjapyyntöjä koskien Nahkurin rakennusten, Tyrnävän joen törmällä seisovan vanhan nahkatehtaan ja siihen liittyvien asuinrakennusten, kuntotarkastusasiakirjoja. Hienoa, että näiden suojelurakennusten kohtalo herättää kiinnostusta.

Lähtökohtaisesti kuntotarkastusasiakirjat ovat julkisia, ja kuntalaisilla on niihin tiedonsaantioikeus. Tyrnävän kunnassa kuntotarkastusasiakirjoihin on perinteisesti ollut mahdollisuus tutustua kunnanvirastolla virka-ajan puitteissa. Samalla kunta on tarjonnut viranhaltijoiden apua asiakirjojen tulkitsemiseen.

Haluamme palvella kuntalaisia myös sähköisesti, joten julkaisemme Nahkurin kuntotarkastusasiakirjat tutustuttaviksi tämän tiedotteen alaosaan linkitettyinä. Myös sähköisiin asiakirjoihin tutustuva kuntalainen voi olla yhteydessä kunnan viranhaltijoihin, mikäli kysymyksiä ilmenee. Lisätutkimuksia tullaan tekemään, kunhan rakennuksen käyttötarkoitus tarkentuu. Tuleva käyttö vaikuttaa myös kustannusarvioon.

Toivotamme kaikki asiasta kiinnostuneet tervetulleiksi tiistaina 30.3.2021 klo 17.30–19.30 järjestettävään Nahkurin rakennusten käytön ideointitilaisuuteen. Teams-yhteydellä pidettävässä tilaisuudessa on mahdollisuus ottaa kantaa ja vaikuttaa Nahkurin mahdolliseen tulevaan käyttöön. Tilaisuuden ohjelma ja osallistumislinkki, pdf 1 Mt

Lisätietoja:

Aulis Kokko, puh. 050 467 2045
ympäristöjohtaja

Elina Huurre, puh. 044 497 1240
kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja

Janna Kumpula, puh. 040 162 6149
kehittämispäällikkö

Kuntotutkimukset:
Nahkurin nahkatehtaan (Nahkimon) kuntotutkimus, Kiwa Inspecta 27.10.2020, pdf 10 Mt
Nahkurin asuinrakennusten kuntotutkimus, Kiwa Inspecta 27.10.2020, pdf 11 Mt


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!