Erityisruokavaliot Tyrnävän kouluissa ja päiväkodeissa
-

Julkaistu

Erityisruokavaliot Tyrnävän kouluissa ja päiväkodeissa

Kouluissa ja päiväkodeissa järjestetään erityisruokavalio terveydellisistä syistä pääasiassa terveydenhoitajan / lääkärin todistuksen perusteella. Huoltaja täyttää erityisruokavalioilmoituksen liitteineen. Ilmoitus palautetaan valmistavaan keittiöön 15.8.2022 mennessä.

Erityisruokavalioilmoitus tehdään myös kasvisruokavaliosta ja uskonnollisiin syihin perustuvasta ruokavaliosta. Näihin ei tarvita todistusta. Todistusta ei tarvita laktoosittomassa ruokavaliossa.  

Kouluissa ja päiväkodeissa erityisruokavalio toteutetaan siten, ettei asiakas saa mitään itselleen sopimatonta ruoka-ainetta. Erityisruokavaliota noudattavien asiakkaiden ruokalista laaditaan mahdollisimman paljon muiden asiakkaiden ruokalistaa muistuttavaksi.

Erityisruokavalion tarve tarkistetaan vuoden välein. Erityisruokavalion valmistaminen voidaan lopettaa, mikäli asiakas ei syö hänelle valmistettua ruoka-annosta viikkoon. Valmistava keittiö ottaa yhteyttä huoltajaan asian varmistamiseksi.

Muutokset ruokavaliossa tai poissaolot ilmoitetaan suoraan koulun keittiöön ateriapalveluhenkilöstölle. Tämä on tärkeää, koska ruoka-annos valmistetaan erikseen.


Yhteistyöterveisin
Anna Sormunen
ruokapalvelupäällikkö

Voit tehdä ilmoituksen alla olevalla lomakkeella tai osoitteessa: tyrnava.fi/erityisruokavalio . 

Ilmoitus erityisruokavaliosta
Erityisruokavaliomääritelmä  (PDF)
Erityisruokavalio tiedote (PDF)


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!