Yksikin rokotus auttaa ehkäisemään vakavia tautimuotoja – Katso rokotusten ajanvarauksen yhteystiedot sekä ohjeet karanteeniin
-

Julkaistu

Yksikin rokotus auttaa ehkäisemään vakavia tautimuotoja – Katso rokotusten ajanvarauksen yhteystiedot sekä ohjeet karanteeniin

Koronan esiintyvyys Tyrnävällä on korkea, kunnassa on paljon sairastuneita sekä altistuneita. Tyrnävän kunnassa rokotekattavuus on yksi Suomen matalimmista varsinkin 12-29-vuotiaiden osalta. 

Rokotus on ainoa keino suojata väestöä vakavilta, sairaalahoitoa vaativilta tautimuodoilta. Pyydämme tyrnäväläisiä hakeutumaan rokotuksiin.  Jo yksikin rokote antaa jonkinlaista suojaa vakavaa tautimuotoa vastaan. Kolmannen koronarokotuksen voit ottaa aikaisintaan 5 kk kuluttua toisesta rokotuksesta.

 

Voit varata ajan koronarokotukseen verkossa (sähköinen ajanvaraus) tai soittamalla (rokotusnumero puh. 050 316 8798)

 

Ohjeet sähköiseen ajanvaraukseen:
1. 
Siirry osoitteeseen: https://ajanvaraus.tyrnava.mediatri.fi/
2. Valitse: (2. ROKOTUS)

3. Jatka ajanvaraukseen

4. Varaa sinulle sopiva aika rokotukselle

 

Ajanvaraus rokotuksiin puhelimitse

 

1. Ajanvaraukset koronarokotuksiin numerosta 050 316 8798.

Kuuntele tiedote ja toimi annetun ohjeen mukaan.

Soita vain kerran, ja jää odottamaan takaisinsoittoa. Terveyskeskuksesta otetaan yhteyttä sitä mukaa kun rokotusaikoja on saatavilla.

 

2. Soitamme takaisin muutaman arkipäivän kuluessa.

Mikäli emme ole saaneet asiakkaaseen yhteyttä kahdesta soittoyrityksestähuolimatta, asiakkaan tulee jättää uusi soittopyyntö ajanvarausnumeroon.

 

3. Rokotepaikalle on hyvä ottaa mukaan henkilöllisyyden varmentamista varten kelakortti tai vastaava henkilökortti.

 

Ohjeet karanteeniin

 

Koululaisten keskuudessa on runsaasti koronatapauksia.  Sairaanhoitopiirin ohjeen mukaan karanteeniin asetetaan vain lähimmät koulukaverit.  Kouluikäisillä korona on usein varsin lieväoireinen, joten jo lievissäkin oireissa on syytä jäädä kotiin.

 

Jos sinulla on todettu COVID-19 infektio tai jos olet altistunut COVID-19 virukselle, sinut määrätään eristykseen/ karanteeniin, jolloin sinun pitää pysyä kotona ja välttää kaikkia kodin ulkopuolisia kontakteja.  Et saa esimerkiksi asioida kaupassa eikä kotonasi saa käydä perheen ulkopuolisia henkilöitä.

 

Terveyskeskuksen palvelut ruuhkautuneet

 

Terveyskeskuksen palvelut ovat tilapäisesti ruuhkautuneet koronatilanteen vuoksi. Altistumisten jäljittäminen sekä karanteeniin asettaminen vievät tällä hetkellä runsaasti työaikaa hoitajilta ja tartuntatautilääkäriltä. 

 

Joudumme nyt perumaan kiireettömiä aikoja ja myös puhelinpalvelumme on ruuhkautunut ja takaisinsoitto saattaa viivästyä. 

 

Mikäli asiasi ei ole kiireellinen, pyydämme ottamaan yhteyttä myöhemmin.

 

Liisa Kylmänen                             Leena Pietilä

Johtava lääkäri                              Tartuntataudeista vastaava lääkäri

 

Lataa tiedote pdf-muodossa


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!