Tyrnävän Tarinapolku avataan Kesänportissa 1.6.2022
-

Julkaistu

Tyrnävän Tarinapolku avataan Kesänportissa 1.6.2022

Tyrnävän Tarinapolku kulkusuunta

Oletko miettinyt mikä on Juustola tai Luostarila ja mistä Tyrnävä on saanut nimensä? Näihin ja moneen muuhun seikkaan saat vastauksen kiertämällä Tarinapolun helppokulkuisen 2,3 kilometrin mittaisen reitin Tyrnävänjokivarressa. Reitti alkaa Meijerikadun maitotorin Maitolaiturilta. Mitä ihmettä, missä se siis on?

Eipä hätää, Tyrnävän Tarinapolku on tallennettu käyttäjälle ilmaisena ladattavaan Nomadi sovellukseen (latausohjeet alimmaisena), jossa kartalla voi seurata valitsemaansa reittiä. Vaihtoehtoisesti Tarinapolun reitille on tuotu tiiviit opastaulut, joiden QR-koodeista avautuvat kohdekohtaiset laajemmat tarinat. Jos Maitolaiturin sijainti ei ollut tuttu, avaamalla "Tyrnävä" -reitin Nomadissa Tarinapolun kohteet Tyrnävänjokivarressa avautuvat kartalle. Reitti alkaa Meijerikadun eteläpäästä.

Kaikkiaan reitille on tulossa nyt kesän alkuun 16 taulua tarinoineen. Lisäksi Tarinapolulle annetaan mahdollisuus kasvaa edelleen. Onko sinulla jokivarren kohteisiin tai muuhun merkittävään tyrnäväläiseen aiheeseen oma tarinasi kerrottavana ja haluaisit jakaa sen muiden Tarinapolun käyttäjien kanssa? Kirjoita se meille ja ehdota oma tarinasi lähettämällä se sähköpostitse otsikolla ”Tarinapolku” osoitteeseen kunta@tyrnava.fi, tuodaan se yhdessä osaksi polkua! Otamme vastaan täydennyksiä myös polulle jo tuotuihin tarinoihin. Tehdään yhdessä polusta käyttäjiensä näköinen.

Tarinapolku on osatoteutus Tuunaa Tyrnävää 2021 -osallistavan budjetoinnin ideoista. Sitä on valmisteltu yhdessä lukuvuoden 2021-2022 aikanan kunnantalon hallinto- ja kehittämisosaston TET-harjoittelijoiden kanssa. TET-viikollaan kaikkiaan kuusi yläkoululaista on ideoinut tarinoiden aiheita, koostanut niitä sekä ollut mukana toteuttamassa tarinapolkua maastoon.

Tarinapolku seurailee kirkonkylän jokivarren kuntopolkua Meijerikadulta Fyrstenin sillalle ja Kotiseututalon kautta takaisin Meijerikadulle. Polun varrella heti Kotiseututalon jälkeen on nuotiopaikka, joka mahdollistaa omatoimisen eväsretken matkan varrella. Kokonaisuudessaan helppokulkuinen kivituhkapintainen polku on 2,3 kilometrin mittainen. Kauempaa omalla autolla tullessa paikoitus onnistuu Meijerikadun parkkipaikalla lähellä lähtöpistettä.
Tervetuloa tutustumaan Tyrnävän Tarinapolkuun ja tästä kannattaa vinkata kaverillekin!

Tänään 1.6. Kesänportin yhteydessä kunnanjohtaja Vesa Anttila avaa Tarinapolun klo 13.00

Kesänportissa kello 13-18 välillä tasatunnein on mahdollista lähteä kävelemään 2,8 kilometrin mittainen lenkki johtoryhmän jäsenten kanssa. Kesänportin Tarinapolun kävelykierroksille kokoontuminen on torilla kunnan teltalla:
klo 13 kunnanjohtaja Vesa Anttila ja hallinto- ja talousjohtaja Jarno Kilpinen, huom! Tarinapolun juhlalliseen avaukseen lähdemme kunnan teltalta klo 12.50.
klo 14 tekninen johtaja Tomi Leinonen
klo 15 henkilöstö- ja hyvinvointijohtaja Teija Eskola
klo 16 Tyrnävän Kehitys Oy:n toimitusjohtaja Lasse Lyijynen
klo 17 sivistysjohtaja Elina Vehkala
klo 18 kehittämispäällikkö Janna Kumpula
 

Nomadi -sovellus omaan puhelimeesi

Tyrnävän kunnan reitti on toteutettu Citynomadin tarjoamaan Nomadi-sovellukseen. Sovellus on käytettävissä mobiililaitteilla ja ladattavissa Googleplay ja AppStore -sovelluskaupoista maksuttomana.

Nomadi-sovellukseen on tallenettu lukuisia reittejä ympäri Suomen. Tyrnävä -reitille on tuotu kymmenkunta tyrnäväläistä matkakohdetta ja nyt uutena tuomme Tyrnävän Tarinapolun kirkonkylän jokivarren kuntoradalle.

Tyrnävän reitti, johon kaikki Tyrnävän kohteet on tallennettu, sovelluksesta löytyy mm. hakusanoilla Tyrnävä, Temmes, Markkuu, Meijerikatu


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!