Tyrnävän kunnan tiedote koronavirusepidemian ajankohtaisista toimenpiteistä 27.9.2021
-

Julkaistu

Tyrnävän kunnan tiedote koronavirusepidemian ajankohtaisista toimenpiteistä 27.9.2021

Kunnanhallitus on kokouksessaan 27.9.2021 käsitellyt koronavirusepidemian ajankohtaisia suosituksia ja toimenpiteitä Tyrnävälle. Nyt tehty päätös toimenpiteistä ja suosituksista on voimassa 4.10.2021  saakka. 

Lataa koronatiedote PDF-muodossa
 

Tiedote 27.9.2021: Koronatoimenpiteet Tyrnävän kunnassa

Koronatoimenpiteet Tyrnävän kunnassa Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä linjasi 21.9.2021 pitämässään kokouksessa, että maakunta on palannut perustasolle. Linjaus tietää kevennyksiä voimassa oleviin maskisuosituksiin. Kasvomaskien käyttöä suositellaan maakunnassamme nyt joukkoliikenteessä, koronavirustestiin hakeutuville henkilöille matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella, riskialueelta Suomeen saapuville matkustajille heidän siirtyessään maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella, sosiaali- ja terveydenhuoltoalan työpaikoilla kaikille työntekijöille sekä korkean riskin tapahtumissa, kuten sisätiloissa järjestettävissä massatapahtumissa.

Kunnanhallitus kehottaa hakeutumaan koronarokotuksiin, sillä rokotukset ovat nopein ja turvallisin tie ulos koronakriisistä. Edelleen on myös tärkeää noudattaa yleisiä hygieniaohjeita, välttää tarpeettomia kontakteja ja huolehtia turvaväleistä.

Lähtökohtaisesti kunnanhallitus käsittelee rajoituksia ja toimenpiteitä seuraavan kerran kokouksessaan maanantaina 4.10.2021.

1. Maskisuositukset
• Joukkoliikenteessä.
• Koronavirustestiin hakeutuessa ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
• Riskialueelta Suomeen saapuessa, kun siirrytään maahantulopisteeltä omaehtoiseen karanteeniin, tai jos on omaehtoisen karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
• Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan työpaikoilla kaikille työntekijöille
• Korkean riskin tapahtumissa, kuten sisätiloissa järjestettävissä massatapahtumissa. Tyrnävän kunta jakaa kasvosuojaimia maksutta vähävaraisille henkilöille kunnantalolla.

2. Tapahtumat
• Tapahtumajärjestäjiä suositellaan kiinnittämään erityistä huomiota siihen, että osallistujilla on mahdollisuus riittävien turvavälien toteutumiseen.

3. Etätyö
• Kunnassa noudatetaan normaalia etätyöohjeistusta.

4. Varhaiskasvatus- ja perusopetus
• Toimii pääosin normaalisti maskikäytännöt ja koronasuositukset huomioiden. Poikkeavista järjestelyistä tiedotetaan suoraan lapsille/nuorille/huoltajille.

5. August Sahlsten lukio
• Toiminnassa noudatetaan Oulun kaupungin päätöksiä.

6. Lakeuden kansalais- ja musiikkiopistotoiminta
• Seurataan järjestäjäkunnan päätöksiä. Toiminnan järjestämisestä tiedotetaan erikseen.

7. Kokouskäytännöt
• Työpaikoilla voi kokoontua koronasuositukset huomioiden, mutta hyödynnetään etäkokouskäytäntöjä.
• Luottamushenkilötoimielimet voivat kokoontua normaalisti koronasuositukset huomioiden.

8. Yleisö- ja yksityistilaisuudet
• Tilaisuuksia on mahdollisuus järjestää normaalisti. Järjestäjän on huolehdittava käsienpesun mahdollisuudesta, tartuntojen leviämistä estävistä toimintaohjeista sekä tilojen tehostetusta siivoamisesta.

9. Ikääntyneet ja riskiryhmät
• Julkiset ja yksityiset palveluntuottajat noudattavat toiminnassaan tehostettuja suojaustoimenpiteitä, joilla varmistetaan korkean sairastumisriskin ryhmien suojaaminen koronavirustartunnalta. Toimenpiteissä noudatetaan THL:n ja sairaanhoitopiirin ohjeistusta.
• Vierailuja on tehtävä harkitusti ja varovaisuutta noudattaen sekä kunnan että yksityisten toimijoiden asumispalveluissa ja hoivayksiköissä. Vierailuista terveyskeskukseen sovitaan tk:n henkilökunnan kanssa.

10. Ravitsemusliikkeet
• Toimitaan valtioneuvoston ohjeistuksen mukaisesti.

11. Kunnanhallitus suosittaa seuraamaan alueellisten ja valtakunnallisten viranomaisten suosituksia ja ohjeita:
www.oyskorona.fi
www.thl.fi

Lisätietoja

Vesa Anttila
kunnanjohtaja

Katso kootusti Tyrnävän kunnan koronavirukseen liittyvä ajankohtaisaineisto www.tyrnava.fi/korona 


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!