Terveysturvalliset käytännöt kunnan toiminta- ja harrastustiloissa
-

Julkaistu

Terveysturvalliset käytännöt kunnan toiminta- ja harrastustiloissa

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto päivitti alueen rajoitustoimia 8.1.2022. Pohjois-Suomen aluehallintovirasto purkaa aiemman Pohjois-Pohjanmaan mm. urheilu-, liikunta- ja virkistystiloja koskevan sulun välittömästi, koska edellytykset sulkupäätökselle eivät tällä hetkellä täyty. Harrastustilat, kuten liikuntapaikat ja kuntosalit on mahdollista avata kaikenikäisille. Määräys on voimassa 9.1.-31.1.2022. 

Lasten harrastustoimintaa koskevat rajoitustoimet otetaan käyttöön vain, jos se on pandemian torjumisessa välttämätöntä.

Yleisölle avoimien tai rajatun asiakas- tai osallistujapiirin oleskeluun tarkoitettujen sisätilojen sekä alueellisesti ja toiminnallisesti rajattujen ulkotilojen, joita käytetään asiakkaille tai osallistujille suunnattuun tarkoitukseen ja joiden käyttämisestä kyseiseen toimintaan toiminnan järjestäjä vastaa tiettynä ajankohtana, on noudatettava seuraavia terveysturvallisuusohjeita: 

  1. Huolehdi käsihygieniasta: tiloissa oltava mahdollisuus käsien puhdistamiseen (pesumahdollisuus ja/tai käsidesiä saatavilla). 
  2. Käytä kasvomaskia julkisissa sisätiloissa: kasvomaski estää pisaroiden leviämistä ympäristöön. Kun käytät kasvomaskia, suojaat muita tartunnalta. 
  3. Pidä turvavälit.
  4. Tarvittaessa perehdy tiloissa oleviin kuvallisiin ohjeisiin.

Tilojen ylläpitäjä huolehtii pintojen ja tilojen tehostetusta siivouksesta.

 

Lataa tiedote pdf-muodossa

 

Lisätietoja:


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!