Täyttymys 2021 – nykytaidetta Tyrnävällä
-

Julkaistu

Täyttymys 2021 – nykytaidetta Tyrnävällä

Täyttymyksen työryhmän näyttely Pirkolan perunahallissa 19.6.–1.8.2021.

Täyttymys on kokonaistaideteos, joka pohtii taiteen tekemisen lähtökohtia ja sitä, miksi taiteen tekeminen on merkityksellistä. Täyttymyksen nelihenkinen työryhmä – taiteilijat Jari Haavikko, Pia Hentunen, Eija Hirvonen ja Leena Kangas – uskoo taiteen tekemisen lähtökohtien pohdinnalla olevan arvoa elämän ja elämäntapojen mielekkyyden kysymyksissä laajemminkin.

Talven aikana lukupiirien muodossa käynnistynyt prosessi jatkuu kesällä Tyrnävällä, kun Pirkolan perunahallissa avautuu Täyttymys-näyttely 19. kesäkuuta. Näyttelyn teosten materiaalit vaihtelevat origamiarkeista värjättyihin kankaisiin ja hevosten kaluamista joulukuusista pieniin kiviin. Teokset ovat maalauksia, valokuvia ja monenlaisia tilaan tehtyjä installointeja. Lukupiirissä käsitellyistä kirjoista muun muassa Emanuele Coccian ”Kasvien elämä – sekoittumisen metafysiikkaa” on vaikuttanut taiteilijoiden työskentelyyn.

Näyttelyn viimeisenä viikonloppuna lauantaina 31.7. järjestetään kaikille kiinnostuneille avoin Täyttymyksen Kesäkoulu. Sen alustajiksi on kutsuttu taiteilijat Magdaleena Jakkila, Kalle Lampela ja Selina Väliheikki. Alustusten ja keskustelujen jälkeen on vuorossa Anssi Vieruahon vetämä zine-työpaja, jossa on mahdollista työstää myös keskusteluissa esiin nousseita ajatuksia.

Täyttymys sai Suomen Kulttuurirahaston Pohjois-Pohjanmaan rahaston Kärkihankeapurahan vuonna 2020.

Video näyttelyn pystytyksestä: https://www.facebook.com/watch/?v=239087014283992


Täyttymys 2021 – nykytaidetta Tyrnävällä
19.6.–1.8.2021

Pirkolan perunahalli, Pirkolankuja 5, Tyrnävä

Näyttely on avoinna joka päivä klo 14–18 (suljettu juhannuksena 25.–27.6.).

Lisätietoja: www.tayttymys.fi

Kartta ja ajo-ohjeet: https://www.tayttymys.fi/info/

Täyttymys Facebookissa: https://www.facebook.com/tayttymys

Täyttymys Instagramissa: @tayttymys_2021


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!