Pohde: Oulun alueella todettu hinkuyskää – tartunnanjäljitys parhaillaan käynnissä
-

Julkaistu

Pohde: Oulun alueella todettu hinkuyskää – tartunnanjäljitys parhaillaan käynnissä

Oulun alueella on todettu hinkuyskää, ja tartunnanjäljitys on parhaillaan käynnissä. Tartuntatapaukset liittyvät ulkomaan matkailuun ja joukkueliikuntaharrastukseen.

Oulussa ja Kempeleessä on viime päivien aikana todettu hinkuyskätapauksia yläkouluikäisillä lapsilla. Yksittäisiä jatkotartuntoja on todettu perhe- ja kaveripiirissä.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen tartuntatautiyksiköt kontaktoivat sekä positiiviset että altistuneet ja ohjeistavat tarvittaessa antibioottihoidon. 

Muita hengitystieinfektioiden aiheuttajia on tällä hetkellä runsaasti liikkeellä, joten tavallista flunssaa ei tarvitse epäillä hinkuyskäksi, mikäli altistumista ei ole tiedossa.

Jos henkilön tiedetään altistuneen hinkuyskälle ja hänelle on ilmaantunut tai ilmaantuu hinkuyskään sopivat oireet ennen kuin tartuntatautiyksikkö on ehtinyt kontaktoida hänet, kannattaa hakeutua sosiaali- ja terveyskeskukseen arvioitavaksi. Alle 6 kuukauden ikäiset lapset, joilla epäillään hinkuyskää, voivat hakeutua myös OYS lastenpäivystykseen ilman lähetettä.

Lue lisää hinkuyskästä linkin kautta:
https://pohde.fi/ajankohtaista/uutiset/oulun-alueella-hinkuyskaa-liittyen-matkailuun/


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!