OYS: Lakko vaarantaa potilaiden välttämättömän päivystyksellisen ja kiireellisen hoidon OYS:issa
-

Julkaistu

OYS: Lakko vaarantaa potilaiden välttämättömän päivystyksellisen ja kiireellisen hoidon OYS:issa

Perjantaina 1.4. alkavan Tehyn ja Superin lakon vuoksi Oulun yliopistollisessa sairaalassa valmistaudutaan poikkeusjärjestelyihin. OYSin päivystyksellinen toiminta pyritään turvaamaan, mutta kiireettömiä tutkimus- ja vastaanottoaikoja perutaan perjantailta 1.4 ja maanantailta 4.4.

Tehy ja Super ovat ilmoittaneet hoitajien lakon alkamisesta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä 1.4. klo 6 alkaen. Jos neuvotteluosapuolet eivät pääse sopimukseen, lakko kestää tämän hetkisen tiedon mukaan Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä lähes koko huhtikuun ajan.

Lakon alkaminen merkitsee mittavia muutoksia sairaaloiden toimintaan Oulussa ja Oulaisissa.

Oulun yliopistollisen sairaalan vs. johtajaylilääkäri Päivi Laurilan mukaan työntekijäjärjestöjen esittämä suojelutyövoima ei riitä turvaamaan edes välttämätöntä kiireellistä hoitoa. ”Annetuilla resursseilla pystymme pääosin turvaamaan päivystyksellisen hoidon, mutta muuta kiireellistä hoitoa, kuten syövän sädehoitoja joudutaan siirtämään. Lisäksi joudumme perumaan kaiken kiireettömän toiminnan”, Laurila toteaa.

Suuri osa toiminnoista kiinni

OYSin poliklinikoiden toiminta keskeytyy lähes kokonaan ja leikkausten osalta hoidetaan vain päivystysleikkaukset perjantaista 1.4. maanantai-iltapäivään saakka. Oulaisissa sijaitsevan Oulaskankaan sairaalan yhteispäivystys toimii lakon aikana, mutta kaikki muu sairaalatoiminta keskeytetään. Ensihoito turvataan.

Neuvottelua suojelutyövoiman määrästä jatketaan. Laurila on huolissaan tilanteesta. ”Mikäli emme saa suojelutyövoimaa lisää, lakko voi pahimmillaan johtaa potilaiden hengen ja terveyden vaarantumiseen”.

Lisätietoja:

Päivi Laurila, vs. johtajaylilääkäri, OYS. p. 0400 610 076, paivi.laurila@ppshp.fi


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!