Osallistu resurssiviisaan tiekartan valmisteluun helmikuussa
-

Julkaistu

Osallistu resurssiviisaan tiekartan valmisteluun helmikuussa

Avasimme Tyrnävän resurssiviisaan tiekartan luonnoksen aihealueet avoimesti kommentoitavaksi Padlet-verkkoalustalle.

Lisätään tietoisuutta ruoantuotannon ympäristövaikutuksista perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen oppisisältöihin. Lopetetaan kertakäyttötuotteiden käyttö kunnan kaikissa toiminnoissa, joissa se on mahdollista. Otetaan kunnan toiminnoissa käyttöön sähkö- tai kaasuajoneuvoja ja tarjotaan niitä vuokrattavaksi kuntalaisten käyttöön. Luovutaan öljylämmityksestä Tyrnävällä kokonaan. Nämä ja monta muuta konkreettista toimenpidettä on ehdotettu toteutettavaksi Tyrnävän resurssiviisaan tiekartan luonnoksessa lyhyen (2022–2025) ja pidemmän (2026–2030) aikavälin toimenpidetavoitteissa.

Millä keinoin sinä haluat parantaa kuntalaisten hyvinvointia ja vaikuttaa asetettujen päästövähennystavoitteiden saavuttamiseen? Osallistu valmisteluun kommentoimalla luonnosteltuja ehdotuksia tavoitteista ja toimenpiteistä Tyrnävän resurssiviisaaseen tiekarttaan.

Resurssiviisaudella tarkoitetaan erilaisten resurssien (luonnonvarat, raaka-aineet, energia, tuotteet ja palvelut, tilat ja aika) käyttämistä ympäristön kannalta kestävästi ja ihmisten hyvinvointia edistävällä tavalla. Liityttäessä Hinku-kuntien verkostoon vuonna 2016 Tyrnävän kunta on sitoutunut vähentämään päästöjä 80 % vuoden 2007 tasosta vuoteen 2030 mennessä.  Nyt valmisteltava tiekartta kokoaa yhteen toimenpiteet ja keinot, joilla edetään kohti asetettujen tavoitteiden saavuttamista.

Kaikki viisi aihealuetta 1) Energiantuotanto ja -kulutus, 2) Liikkuminen ja yhdyskuntarakenne, 3) Kulutus ja materiaalikierrot, 4) Ruoantuotanto ja -kulutus sekä 5) Veden käyttö ja luonnonvedet ovat kommentoitavina Vähähiilinen Tyrnävä -sivulle lisättyjen linkkien kautta 28.2.2021 asti:
www.tyrnava.fi/hinku

Lisätietoja: kehittämispäällikkö Janna Kumpula, puh. 040 162 6149


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!