Murron kirjakaappi käyttöön kesäkuussa
-

Julkaistu

Murron kirjakaappi käyttöön kesäkuussa

 

Tyrnävän kunnanhallitus päätti 14.06.2021 § 202, että uusia innovatiivisia kirjastopalveluita kehitetään Temmekselle ja Murtoon esimerkiksi kirjakaapein. Kunnanhallituksen päätös pantiin toimeen vaiheittain, ja ensimmäisenä hankittiin mobiilikirjasto/kirjakaappi Temmekselle ja toukokuussa 2022 toinen kirjakaappi Murtoon. Mobiilikirjastojen hankintaan on saatu valtionavustusta ”Mobiilikirjastoilla kirjastopalvelut lähemmäs kuntalaisia” -hankkeessa.

Murron mobiilikirjasto/kirjakaappi on sijoitettu Murron koulun uudenpuolen eteistilaan, johon on käynti sisäpihan kautta.

Murron kirjakaappi otetaan käyttöön kesäkuussa 2022 (vk 24). Kirjaston henkilökunta opastaa kirjakaapin käyttöä paikan päällä tiistaina 14.6. klo 17-19 ja tiistaina 21.6. klo 9-11.

Kirjakaapin käyttö vaatii voimassa olevan kirjastokortin ja sekä nelinumeroisen pin-koodin, näitä tarvitaan sekä ulko-oven lukijaan että kirjakaapin aukaisuun. Pin-koodin voi saada kirjaston henkilökunnalta opastustilaisuudessa tai mistä tahansa Outi-kirjastosta. Kirjakaappiin mahtuu n. 170 kirjaa ja tarkoitus on valikoida kirjakaappiin uudehkoa aikuisten ja lasten aineistoa sekä jokin verran urheiluvälineitä (frisbeet).  

Kirjakaapin käyttö on vaivatonta, asiakas kirjautuu kirjakaappiin kirjastokortilla ja pin-koodilla, ovi avautuu ja kaapista voi vapaasti valikoida haluamansa kirjat, sen jälkeen ovi kiinni, lainakuitti tulostuu ja lainat ovat kirjautuneet kortinhaltijan lainoiksi. Palauttaminen käy samaan tapaan, kirjaudutaan kirjakaappiin, ovi avautuu, palautettavat kirjat voi sijoittaa mille tahansa kaapin hyllylle, ovi kiinni, kuitti tulostuu ja lainat ovat palautuneet. Murron kirjakaappi ei tule toimimaan varausten noutopaikkana, eli Outi-varauksia sieltä ei voi noutaa. Kirjakaappiin voi palauttaa ainoastaan sieltä lainattua aineistoa, ei siis muista kirjastoista lainattua. 

Murron kirjakaappi on kuntalaisten käytettävissä maanantaista sunnuntaihin klo 5.00–23.00 käyttöönoton jälkeen.

Lisätietoja:

Helena Rinnekangas, kirjastonhoitaja, p.040 182 8324

Sari Arponen, kirjastovirkailija, p. 050 316 8776


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!