Lumiliike Oy valittiin Tyrnävän Vuoden Yrittäjäksi 2021
-

Julkaistu

Lumiliike Oy valittiin Tyrnävän Vuoden Yrittäjäksi 2021

Lumiliike Oy sai yrittäjäpalkinnon Tyrnävän Yrittäjät ry:n vuosikokouksen yhteydessä Hannuksen Piilopirtillä 12.11.2021. Kuvassa vasemmalta Tyrnävän kunnanvaltuuston puheenjohtaja Jussi Ylitalo, Tyrnävän kunnanhallituksen puheenjohtaja Annukka Suotula, Lumiliikkeen yrittäjäpariskunta Marko ja Sanna Eskola sekä Tyrnävän Yrittäjien puheenjohtaja Mikko Kukkohovi. Kuva: Harri Rauhanummi

Tyrnävän kunta ja Tyrnävän Yrittäjät ovat palkinneet Tyrnävän Vuoden Yrittäjäksi tyrnäväläisen Lumiliike Oy:n, joka tarjoaa talvikunnossapidon palveluita Oulun alueella, Kempeleessä ja Oulunsalossa. 

Maatalousyrittäjä Marko Eskolan sivutoimisesti vuonna 1995 aloittama ja vuonna 2005 yhtiöittämä Lumiliike on ollut Tyrnävän Yrittäjien jäsen 2013 lähtien. 

 

– Lumiliikkeen perustamiseen johtanut sivutoiminen talvikunnossapito syntyi luonnollisena jatkona maatalousyrittäjyydelle. Kun Suomi oli 1990-luvulla liittymässä EU:hun, totesimme silloisella pienellä viljatilalla, ettei elantoa välttämättä riittäisi ympärivuotisesti. Jotain piti keksiä lisäksi, ja lumityö ei tuntunut oikeastaan työnteolta. Se tuntui enemmän harrastukselta, vähän kuin lomalta viljelyhommista, kertoo Marko.

 

– Aloitimme talvikunnossapidon 1995, ja teimme sitä vuoteen 2005 saakka osana tilan toimintaa. Samalla saatiin maatalouskoneille käyttöastetta. Ensimmäisen talven aurasimme Tyrnävällä sivuteitä, jonka jälkeen toiminta laajeni nopeasti Ouluun. 

 

– Nyttemmin työllistämme noin 4 vakituista ympärivuotisesti sekä sesonkiaikaan talvella parhaillaan toistakymmentä henkeä riippuen talven lumisuudesta. Konekantaamme kuuluu noin 10 pyöräkuormaajaa sekä muutama kuorma-auto, jotka toimivat Oulun Ruskossa sijaitsevalta varikolta käsin, Marko kertoo.

 

– Teemme talvikunnossapitoa isoille kiinteistöhuoltoyrityksille aliurakointina, mutta myös suoraan yrityksille, yhteisöille, taloyhtiöille sekä omakotitaloasukkaille. 60-70% liikevaihdosta muodostuu noin 10 isomman kiinteistöhuoltoyrityksen aliurakoinnista. Lisäksi yksittäisiä taloyhtiöitä on kymmenittäin. 

 

– Kesäaikaan yritys tarjoaa erilaisia konetöitä ja vaihtolava-ajoja, ja kahtena edellisenä kesänä Lumiliike on työskennellyt tuulivoimatyömailla mm. Kalajoen Mutkalammin betoniasemalla lastaustöissä. Talvikunnossapito tuo kuitenkin noin 80 % yhtiön liikevaihdosta. 

 

Tärkein tunnustus tulee asiakkailta

 

Tuore Vuoden Yrittäjä kertoo, että tunnustus lämmittää mieltä.

 

– Kyllä se pistää miettimään, ketkä kaikki Lumiliikettä ovat auttaneet eteenpäin matkan varrella. Kiitos kuuluu työntekijöille, aliurakoitsijoille, yhteistyökumppaneille, asiakkaille sekä perheelle. Tyrnävä on tarjonnut hyvät puitteet yrittämiseen, Marko kiteyttää.

 

– Tärkein tunnustus tulee kuitenkin asiakkailta. Olen hyvin tyytyväinen siihen, että meillä on edelleen joitain alkuperäisiä taloyhtiöasiakkaita vuodelta 1995, kun aloittelimme toimintaa. 

 

Lataa mediatiedote 12.11.2021


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!