Lasse Lyijynen valittiin Tyrnävän Kehitys Oy:n toimitusjohtajaksi – ”Juuri oikeanlainen osaaja rakentamaan vuoden alussa perustettua kehitysyhtiötä.”
-

Julkaistu

Lasse Lyijynen valittiin Tyrnävän Kehitys Oy:n toimitusjohtajaksi – ”Juuri oikeanlainen osaaja rakentamaan vuoden alussa perustettua kehitysyhtiötä.”

Tyrnävän Kehitys Oy:n hallitus valitsi kokouksessaan iltapäivällä 14.9.2021 Tyrnävän kehitysyhtiön ensimmäiseksi toimitusjohtajaksi yritys- ja klusterikehittäjä Lasse Lyijysen, 60, Asikkalasta.

 

Tyrnävän kunnanjohtaja ja Tyrnävän Kehitys Oy:n hallituksen puheenjohtaja Vesa Anttila kertoo, että Lyijysellä on tuore ja syvällinen näkemys kehitysyhtiömuotoisesta yritys- ja aluekehittämisestä sekä kaupunkien ja kuntien elinkeinotoimesta yli 10 vuoden ajalta. 

 

– Lasse on juuri oikeanlainen osaaja rakentamaan vuoden alussa perustettua kehitysyhtiötä. Hän on tuloksellinen ja näkemyksellinen yritys-, alue- ja klusterikehittäjä, jolla on pitkä kokemus kunnan elinkeinotoimen, yksityisen sektorin ja eri sidosryhmien verkottamisesta ja ristipölytyksestä. Hän on ollut myös rakentamassa ja kehittämässä yhtä Suomen suurista klustereista, Lahden alueen mekatroniikkaklusteria, kertoo Anttila.

 

Lyijynen työskentelee tällä hetkellä yrityskehittäjänä Kehittämisyhtiö Witaksessa Viitasaarella. Aiemmin hän on toiminut mm. sijoittumispalveluiden johtajana Lahden alueen kehittämisyhtiössä.

 

Tyrnävän Kehitys Oy:n vastavalittu toimitusjohtaja Lasse Lyijynen kertoo, että eri toimijoiden yhteen pelaaminen lisää jokaisen alueen toimijan elinvoimaisuutta.

 

– Kaikki lähtee yhteistyöstä. Katson, että tehtäväni on rakentaa yhteistä pelimallia kunnalle, alueen yrityksille ja eri sidosryhmille. Myös ympäröivien kuntien ja heidän elinkeinotoimensa kanssa on tärkeää tehdä tiivistä yhteistyötä. Kun lähdemme yhdessä laajentamaan jaettavaa kakkua, niin jokainen saa siitä isomman siivun, kertoo Lyijynen. 

 

– Klusterimallisessa kehittämisessä on tärkeää löytää muutama vetovoimainen yritys tai toimija keulakuvaksi, joiden ympärille voidaan rakentaa aktiivinen verkosto isommista ja pienemmistä yrityksistä sekä muista sidosryhmistä. Tyrnävällä on alkutuotannossa tälle erinomaiset edellytykset, kertoo Lyijynen.

 

Lasse Lyijynen aloittaa Tyrnävän Kehitys Oy:n toimitusjohtajana syksyllä 2021.

 

Lataa mediatiedote 15.9.2021

Lisätietoja: 

Lasse Lyijynen, toimitusjohtaja, Tyrnävän Kehitys Oy,

p. 040 555 4860, lasse.lyijynen@phnet.fi

 

Vesa Anttila, kunnanjohtaja, Tyrnävän Kehitys Oy:n hallituksen puheenjohtaja,

p. 040 663 9859, vesa.anttila@tyrnava.fi

 


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!