Koronatartuntoja Pohjois-Pohjanmaalla edelleen paljon – katso voimassa olevat suositukset ja rajoitukset!
-

Julkaistu

Koronatartuntoja Pohjois-Pohjanmaalla edelleen paljon – katso voimassa olevat suositukset ja rajoitukset!

Alueella on sairaalahoitoa tarvitsevia potilaita jonkin verran aiempaa enemmän. Jos et ole vielä ottanut 1., 2. tai 3. rokoteannosta, varaa aika osoitteessa: tyrnava.fi/rokotus Jo yksikin annos tarjoaa suojaa vakavilta tautimuodoilta. 

 

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä kokoontui tiistaina 15.3. tarkastelemaan alueen koronatilannetta. Ryhmä ei linjannut muutoksia alueen koronasuosituksiin, vaan suositukset esimerkiksi maskien käytöstä sekä etä- ja lähityön yhdistämisestä työpaikoilla pidetään toistaiseksi voimassa.

 

Tapahtumat ja yleisötilaisuudet:

 • tapahtumajärjestäjiä suositellaan kiinnittämään erityistä huomioita siihen, että osallistujilla on mahdollisuus riittävien turvavälien toteutumiseen. Suositellaan noudatettavaksi hygienia- ja turvallisuusohjetta.

Yksityistilaisuudet:

 • yksityistilaisuuksia järjestettäessä tulee kiinnittää huomiota terveysturvallisiin käytäntöihin kuten käsihygieniaan, riittäviin turvaetäisyyksiin ja kasvomaskin käyttöön.

Maskisuositukset (koskevat yli 12-vuotiaita):

 • aina julkisissa sisätiloissa.
 • matkalla koronavirustestiin ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
 • joukkoliikenteessä etenkin ruuhka-aikana.
 • peruskoulussa ja toisen asteen oppilaitoksissa koulujen työntekijöille ja kuudennen sekä sitä ylempien luokka-asteiden oppilaille ja opiskelijoille koulujen sisätiloissa.
 • sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteissä sisätiloissa koko henkilökunnalle. Suositus koskeen myös omaisia, vierailijoita ja opiskelijoita.

Ikääntyneet ja riskiryhmät:

 • julkiset ja yksityiset palveluntuottajat noudattavat toiminnassaan tehostettuja suojaustoimenpiteitä, joilla varmistetaan korkean sairastumisriskin ryhmien suojaaminen koronavirustartunnalta.
 • toimenpiteissä noudatetaan THL ja sairaanhoitopiirin ohjeistusta.
 • suositellaan harkitsemaan tarkoin vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmien luokse. Vieraillessa suositellaan käytettäväksi maskia ja hyvää käsihygieniaa.

Etätyö ja etäkokoukset:

 • Suositellaan etä- ja lähityön yhdistämistä.

Hygieniaohjeet:

 • Suositellaan noudattamaan THL:n hygienia- ja turvallisuusohjeita.

Koronavirustautia liikkeellä paljon – sairastetaan pääasiassa lieväoireisena

 

Koronaviruksen aiheuttamaa tautia on alueella liikkeellä paljon, mutta tauti sairastetaan pääasiassa lieväoireisena, tavallisen flunssan tapaan. Sairaalakuormitus alueen sairaaloissa on säilynyt alkuvuoden ajan maltillisella tasolla, vaikka sairaalahoitoa tarvitsevien potilaiden määrä onkin nyt hienoisessa nousussa. Kuormitus näkyy erityisesti perusterveydenhuollon vuodeosastoilla, Oulun yliopistollisessa sairaalassa potilasmäärät ovat säilyneet edelleen noin 15 päivittäisen potilaan tuntumassa.

 

Epidemiatilannetta seurataan aktiivisesti ja suosituksia ja rajoituksia voidaan tilanteen niin vaatiessa tarkastella uudelleen. Alueellinen koordinaatioryhmä kokoontuu jatkossa kahden viikon välein, seuraavan kerran tiistaina 29. maaliskuuta.

 

Lisätiedot Pohjois-Pohjanmaan koronavirustilanteesta ja voimassa olevista suosituksista: https://oyskorona.fi


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!