AVI: Kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletty Pohjois-Pohjanmaalla
-

Julkaistu

AVI: Kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletty Pohjois-Pohjanmaalla

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kieltää Pohjois-Pohjanmaan alueella kaikki sisätiloissa järjestetyt yleisötilaisuudet. Ulkotiloissa on mahdollista järjestää yleisötilaisuuksia, joihin osallistuu korkeintaan viisi henkilöä.

Samalla Pohjois-Suomen aluehallintovirasto purkaa aiemman Pohjois-Pohjanmaan mm. urheilu-, liikunta- ja virkistystiloja koskevan sulun välittömästi, koska edellytykset sulkupäätökselle eivät tällä hetkellä täyty. Sairaalahoidon ylikuormituksen uhka on tällä hetkellä väistynyt. Siksi harrastustilat, kuten uimahallit ja ryhmäliikuntatilat, on mahdollista avata. Tiloissa tulee kuitenkin toimia terveysturvallisesti aiemmin annettujen ohjeistusten mukaan.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto seuraa tautitilannetta yhdessä alueen viranomaisten kanssa. Tautitilanteen huonontuessa aluehallintovirastolla on valmius tehdä nopeasti uusia sulku- ja rajoituspäätöksiä. Lasten harrastustoimintaa koskevat rajoitustoimet otetaan käyttöön vain, jos se on pandemian torjumisessa välttämätöntä.

Lisätietoa Pohjois-Suomen avin tiedotteessa 8.1.2022

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston Tartuntatautilain 58 §:n mukainen kieltopäätös Pohjois-Pohjanmaan maakunnan kuntien alueelle 9.1.2022-31.1.2022

 


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!