Oikaisuvaatimusta Temmeksen kirjastoasiassa ei hyväksytty kunnanhallituksessa
-

Julkaistu

Oikaisuvaatimusta Temmeksen kirjastoasiassa ei hyväksytty kunnanhallituksessa

Muutoksen ansiosta lasten ja nuorten kirjastoa pystytään merkittävästi kehittämään sekä tarjoamaan kirjastopalveluita itsepalvelukaappien kautta kolmessa palvelupisteessä kahden sijaan

Oikaisuvaatimusta, jossa vastustettiin Temmeksen sivukirjaston korvaamista itsepalvelukirjastolla, ei hyväksytty kunnanhallituksen istunnossa maanantaina 16.8.2021. Vaatimuksen oli allekirjoittanut 50 henkeä.

 

Tyrnävän kunnan sivistys- ja hyvinvointijohtaja Elina Vehkala kertoo, että sivukirjaston muuttaminen itsepalvelukirjastoksi mahdollistaa Tyrnävän kirjastopalveluiden kehittämisen entistäkin tasavertaisemmiksi kirjastolain mukaisesti sekä tulevaisuuden ja nuorempien sukupolvien vaatimukset huomioon ottaviksi. 

 

– Kyse on positiivisesta kehityksestä kirjastopalveluiden saatavuuden kannalta. Jotta Temmeksen sivukirjasto olisi voitu pitää avoinna, mm. lasten ja nuorten kirjastovirkailijan toimea ei olisi voitu täyttää Tyrnävän kunnassa eikä opintosuunnitelman mukaista lasten ja nuorten kirjastopolkua toteuttaa. Lisäksi olisi tarvittu moninkertainen budjetti nykytilanteeseen nähden, jotta käyttökiellossa olevan Temmestalon tilalle olisi voitu peruskorjata tai investoida korvaavat pysyvät kirjastotilat, kertoo Vehkala.

 

– Nyt kirjastopalveluita pystytään kehittämään sellaisiksi, että ne tavoittavat myös tulevat sukupolvet. Samalla Murron kylä saa samanlaisen kirjakaapin kautta toimivan itsepalvelukirjaston kuin Temmeksen kylä. Meillä on siis muutoksen myötä – keskustan Myllykirjasto mukaan lukien – kirjastopalveluita jatkossa kolmessa kylässä kahden sijaan, Vehkala jatkaa. 

 

Temmeksen ja Murron palvelupisteissä sijaitseviin kirjakaappeihin voi varata kaikkea OUTI-kirjaston kokoelmiin kuuluvaa materiaalia. Kokoelmiin kuuluu yli 2 miljoonaa nidettä.  

 

– Kun uuteen palveluun tottuu, OUTI-kirjaston kokoelmiin kuuluva materiaali on saatavilla lähikirjastossa samalla helpolla käyttöperiaatteella. Paikallista kirjastoa huomattavasti laajemman valikoiman parempi saavutettavuus, noutokirjasto sekä Tyrnävällä Myllykirjaston tarjoama perinteistä kirjastoa laajempi palvelukokonaisuus ovat alan selkeitä trendejä, sanoo Vehkala.

 

Lisäksi kaapeissa on noin 200 niteen valikoima kirjoja, joita voi noutaa ilman varausta. 

 

– Hankintapäätös Temmeksen kirjakaapista on jo tehty. Kaappi saadaan käyttöön lokakuussa, ja se sijoitetaan Temmekselle kyläläisten ja päättäjien yhdessä valitsemaan sijaintiin. Murron kirjakaappi hankitaan vuoden 2022 alussa, kertoo Vehkala. 

 

Lataa mediatiedote 17.8.2021

Lisätietoja: 

Elina Vehkala, sivistys- ja hyvinvointijohtaja, Tyrnävän kunta, 
p. 040 568 3404, elina.vehkala@tyrnava.fi

Annukka Suotula, Tyrnävän kunnanhallituksen puheenjohtaja, 
p. 044 750 5051, annukka.suotula@gmail.com


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!