5–12-vuotiaiden koronarokotukset alkavat 17.1. – Yli 12-vuotiaille uusia walk in -rokotuspäiviä 13., 18. ja 27.1.
-

Julkaistu

5–12-vuotiaiden koronarokotukset alkavat 17.1. – Yli 12-vuotiaille uusia walk in -rokotuspäiviä 13., 18. ja 27.1.

5–12-vuotiaiden koronarokotukset alkavat Tyrnävällä 17.1. – näin varaat rokotusajan lapsellesi! 5–12-vuotiaan rokotukseen tarvitaan kaikkien huoltajien suostumus. Tulosta THL:n lupalomake tästä  

Myös yli 12-vuotiaille on uusia walk in -rokotuspäiviä 13., 18. ja 27.1.

Suosittelemme koronarokotuksia otettavaksi kaikille yli 5-vuotiaille kuntalaisille. 

Myös kolmannen annoksen ottaminen on tärkeää virusmuunnoksen vuoksi. Rokotettuna saat suojaa vakavalta koronavirustaudilta. 

 1. Ensimmäiseen annokseen voit varata itsellesi sopivan ajan
 2. Toisen annoksen saat kun 1. annoksesta on kulunut vähintään 6 viikkoa
 3. Kolmas annos tarjotaan: 
  – kun olet 60 vuotta täyttänyt ja/tai riskiryhmään kuuluva, ja kun 2. annoksesta on kulunut vähintään 3 kk
  – 18-60-vuotiaalle, kun 2. annoksesta on kulunut vähintään 4 kk
 4. Neljäs annos tarjotaan yli 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille, kun 3. annoksesta on kulunut vähintään 3 kk

Lisätietoa THL sivulta: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/rokotteet-ja-koronavirus/rokotusjarjestys-ja-covid-19-taudin-riskiryhmat

 

Rokotus 5–12-vuotiaalle

5–12-vuotiaiden rokotukset alkavat 17.1.2022. 5–12-vuotiaiden rokotukseen tulee varata aika (ks. ajanvarauskäytännöt alla). 5–12-vuotiaille annettava koronarokote on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua pienemmän annoksen sisältävää valmistetta.

5–12-vuotiaiden rokotukseen vaaditaan lupa kaikilta huoltajilta THL:n lomakkeella: Huoltajan suostumus alaikäisen koronarokotukselle

Suostumuslomake tulee ottaa täytettynä mukaan rokotuspisteelle. Huoltajat voivat antaa suostumuksen THL:n lomakkeen sijaan myös omalla vapaamuotoisella lupalapulla, johon on merkitty rokotettavan nimi ja henkilötunnus sekä huoltajien nimenselvennykset ja allekirjoitukset. Myös lapselle tulee tarjota tietoa rokotuksesta ja sen merkityksestä ja hänen mielipiteensä tulee selvittää, jos se on hänen ikänsä ja kehitystasonsa huomioiden mahdollista.

 

Yli 12-vuotiaiden walk in -koronarokotukset ilman ajanvarausta

Tyrnävän terveyskeskuksessa:

to 13.1.2022 klo 08:00-18:00

ti 18.1.2022 klo 08:00-18:00

to 27.1.2022 klo 08:00-18:00

Walk in -rokotuksessa voi ottaa ensimmäisen, toisen tai kolmannen rokotteen. Walk in- rokotuspäiviin ei tarvitse varata aikaa.

 

Ajanvarauskäytännöt

Voit varata ajan koronarokotukseen verkossa tai soittamalla.

Ajanvaraus verkossa/sähköisesti:

 1. Mene osoitteeseen: https://ajanvaraus.tyrnava.mediatri.fi/
 2. Valitse: (2.ROKOTUS)
 3. Jatka ajanvaraukseen
 4. Varaa sinulle sopiva aika rokotukselle

5–12-vuotiaille annettava koronarokote on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua pienemmän annoksen sisältävää valmistetta.

Ajanvaraus puhelimitse:

 1. Ajanvaraukset koronarokotuksiin numerosta 050 316 8798. Kuuntele tiedote ja toimi annetun ohjeen mukaan. Soita vain kerran, ja jää odottamaan takaisinsoittoa. Terveyskeskuksesta otetaan yhteyttä sitä mukaa kun rokotusaikoja on saatavilla.
 2. Soitamme takaisin muutaman arkipäivän kuluessa. Mikäli emme ole saaneet asiakkaaseen yhteyttä kahdesta soittoyrityksestä huolimatta, asiakkaan tulee jättää uusi soittopyyntö ajanvarausnumeroon.
 3. Rokotepaikalle on hyvä ottaa mukaan henkilöllisyyden varmentamista varten kelakortti tai vastaava henkilökortti.

 

Huomioitavaa rokotukselle saapuessasi

Huomioitavaa rokotukselle saapuessasikäytäthän kasvomaskia saapuessasi rokotuspaikalle:

Rokotukset annetaan neuvolassa, voit saapua suoraan neuvolan aulaan rokotusajankohtana.

1. Huomioithan pukeutumisessa, että rokotuskohtana on olkavarren yläosa.

2. Tule ajallesi täsmällisesti, jotta vältymme ruuhkalta.

3. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi esim. henkilökortilla tai Kela-kortilla/ajokortilla.

4. Rokotuksen jälkeen tulee odottaa odotusaulassa vielä 15 minuuttia mahdollisten rokotusreaktioiden varalta. Huomioithan turvavälin odotusaulassa. 

5. Rokotukselle ei saa tulla, jos on lieviäkään flunssaoireita.

 

Rokotus ja sairastettu korona 

 

Taudin sairastaneelle suositellaan ensimmäistä koronarokoteannosta, kun 6 kuukautta sairastetusta taudista on kulunut. Voimakkaasti immuunipuutteiselle rokote voidaan antaa jo 1−3 kuukauden kuluttua sairastetusta taudista. Suojatehon kannalta taudin sairastanut tarvitsee toisen annoksen 3–6 kuukauden kuluttua taudista tai ensimmäisestä rokoteannoksesta. Toinen annos voidaan kuitenkin antaa jo aiemmin, jos se on tarpeen esimerkiksi matkustamisen vuoksi tai muista painavista syistä. Toinen annos voidaan tällöin antaa tavallisella 6–12 viikon annosvälillä.

 

Voimakkaasti immuunipuutteiselle henkilölle suositellaan kolmatta rokoteannosta, vaikka hän olisi sairastanut koronataudin. Muut eivät tarvitse kolmatta annosta, jos he ovat sairastaneet koronataudin ja saaneet kaksi rokoteannosta. Sairastettu korona antaa nykytiedon mukaan yhtä hyvän suojan kuin yksi annos koronarokotetta. 

 

 

Johtava lääkäri                                                              Palvelupäällikkö

Liisa Kylmänen                                                              Kristiina Orajärvi


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!