Teija Soini: Isän maa -valokuvanäyttely
-

Tietoa tapahtumasta


Ajankohta: -

Tapahtumapaikka: Myllykirjasto
Meijerikatu 3, 91800 Tyrnävä

Katso kartalla

-

Teija Soini: Isän maa -valokuvanäyttely

Teija Soini: Isän maa -valokuvanäyttely Tyrnävän kunnan näyttelytilassa 1.-31.8.

Valokuvaaja Teija Soini on kuvannut Isän maa kokonaisuudessa  isäänsä, tämän  lapsuuden kotipaikkaa sekä omaa mielimaisemaansa. Teoskokonaisuudessa taiteilija pohtii miten lapsuuden maisema ja synnyinseutu kulkee mukanamme läpi elämän. Näyttelyn kuvat on otettu Tupoksessa ja lähiseudulla vuosina 2022-23. Nämä tasaiset maat ovat entistä merenpohjaa ja maisema muuttuu yhä. Vaikka kotimaiseman aavat pellot kasvavat nyt koivua ja monet rakennukset on purettu, paikan hengen voi vielä aistia. 

Taiteilija on asunut useissa maissa ja matkustellut paljon ympäri maailmaa. Silti hänen mukanaan on kulkenut aina lakeuden tunne ja lakeus on pysynyt hänen  sielunmaisemanaan. 

Tyrnävän kirjastolla nähdään 18  teosta jotka on kuvattu suurimmaksi osaksi filmille. Isän maa -näyttely on osa suurempaa, pitkäkestoista lakeuden olemusta tarkastelevaa valokuvausprojektia, jossa Soini käsittelee myös ihmisen kiintymystä paikkaan ja maisemaan.

Teija Soini (s.1967) on Oulussa asuva ja työskentelevä valokuvaaja. Hän  inspiroitui valokuvaamisesta 90-luvulla asuessaan Teksasissa. Hän opiskeli valokuvausta tuolloin North Lake Collegessa, Dallasissa ja kuvasi dokumentaarista valokuvaa elämästä Teksasissa ja Usa:ssa. Kuvaaminen jatkui aktiivisena 2000-luvun alussa viiden Italian Toscanassa asutun vuoden ajan. Vuonna 2007 Soini palasi Suomeen ja löysi oman paikkansa Oulun seudulta. Hän on suorittanut Suomessa valokuvaajan erikoisammattitutkinnon ja kuvaa freelancevalokuvaajana useille suomalaisille aikakauslehdille, yrityksille ja sanomalehdille. Pohjoinen luonto, ihmiset ja ilmiöt inspiroivat Soinin kuvia. Hänen valokuvaprojektinsa käsittelevät usein luontoa ja ihmisen luontoyhteyttä. Vuonna 2020 hän julkaisi valokuvakirjan N65°37′32″E27°36′16″, joka kertoo Syötteen alueella nähdyistä tunnistamattomista valoilmiöistä, alueen ihmisistä ja heidän luontosuhteestaan sekä muista yliluonnollisista kohtaamisista. Kirjan julkaisi arvostettu Raw View Editions. Hankkeen kuvia on ollut esillä myös useissa näyttelyissä. Vuonna 2021 Soini kuvasi valokuvakokonaisuuden  kirjailija Jenni Räinän luonnossa liikkuvista naisista kertovaan Kulkijat -teokseen.

Avoinna
ma-ke 12-19
to 9-16
pe 12-16

www.fotosoini.com

 


Kutsu kaveri mukaan!