Tyrnävän Tempauksen 100-vuotisjuhlapeli 11.6. klo 13:30 – vapaa pääsy!
-

Julkaistu

Tyrnävän Tempauksen 100-vuotisjuhlapeli 11.6. klo 13:30 – vapaa pääsy!

Tärkeänä pesäpallon kasvattajaseurana tunnetun Tyrnävän Tempauksen 100-vuotisjuhlapeli pelataan lauantaina 11.6. klo 13:30 juhlapelissä Tyrnävän pesäpallokentällä (Kirkkotie 25, 91800 Tyrnävä). Myös pesäpallo lajina juhlii tänä vuonna 100-vuotisjuhlavuottaan.

Tyrnävän Tempauksen pesäpallojaoston puheenjohtaja Mari Järvelä kertoo pesäpallon merkityksestä seuralle, joka voitti Superpesiksessä naisten SM-hopeaa vuonna 2003.

– Voi sanoa, että pesäpallo on aina ollut Tyrnävän juttu. Monelle Tyrnävä on tuttu Suomessa ennen kaikkea pesäpallosta, ja nyt 100 vuotta täyttävästä urheiluseurastamme, sanoo Mari Järvelä.   

– Toivon, että pesäpallon harrastaminen säilyy vahvana meillä myös tulevaisuudessa, ja että myös uudet katsojat löytävät oman kunnan joukkueen ja tulevat mukaan peleihimme. Tyrnävän Tempaus on koko historiansa ajan ollut vahvasti yhteisöllinen seura ja kiinteä osa kuntamme yhteisöä, jonka toiminnassa ja kentillä on tänäkin päivänä aktiivisesti mukana perheistä useampi sukupolvi isovanhemmista aina eri lajien pariin kasvavaan nuorempaan polveen, Järvelä jatkaa.

– Seuramme on kasvattanut lukuisia pelaajia Superpesikseen, ja tälläkin hetkellä naisten superpesistasolla pelaa useampi seuramme kasvatti. Juhlapelissä Tyrnävän Tempauksen naisten suomensarjajoukkueen pelinjohdossa nähdään hurjan superpesiskokemuksen omaava, seuramme oma kasvatti Sarita Heikkinen, kertoo Järvelä.

Urheiluseuroilla merkittävä rooli hyvinvoinnin rakentajina

Tyrnävän kunnan tervehdyksen Tyrnävän Tempaukselle tuo kunnan sivistys- ja hyvinvointilautakunnan varapuheenjohtaja Lauri Sainio

– Keskeinen osa kunnan tehtävää on huolehtia kuntalaisistaan: tarjota erilaisia mahdollisuuksia mielekkääseen tekemiseen sekä tukea kuntalaisten terveyttä ja henkistä hyvinvointia. Satavuotiaalla Tyrnävän Tempauksella ja kuntamme urheiluseurayhteistyöllä on ollut tässä kautta vuosikymmenten merkittävä rooli, sanoo Lauri Sainio. 

– Urheiluseuratoiminta tarjoaa kuntalaisille kokonaisvaltaista hyvinvointia sekä auttaa lapsia, nuoria ja aikuisia juurtumaan yhteisöön. Lapset ja nuoret löytävät mieluisan harrastuksen, jonka parista löytyy myös kavereita. Tämä rakentaa lapselle liikunnallista ja terveellistä elämäntapaa sekä laajempaa sosiaalista turvaverkkoa, joka ulottuu myös kodin ulkopuolelle, Sainio jatkaa.

Tempauksen panos 100-vuotiaan kansallislajimme hyväksi tärkeä

Lähes 30 vuotta pesäpallon näköalapaikalla Pohjois-Suomessa toiminut Pesäpalloliiton Pohjoisen alueen aluevastaava Kimmo Hirsilä kertoo, että pesäpallon täyttäessä tänä vuonna myös lajina 100 vuotta, Pesäpalloliitto pitää tärkeänä muistaa seuroja, jotka ovat olleet pitkään yhtäjaksoisesti mukana paitsi eri sarjatasoilla myös ennen kaikkea lasten ja nuorten toiminnassa.

– Tempaushan on meidän alueellamme yksi merkittävimpiä kasvattajaseuroja. Naisten vuoden 2003 SM-hopea oli toki upea saavutus, se toi lajille hienoa näkyvyyttä myös alueellisesti, mutta tällaisenkin saavutuksen juuret ja perusta rakennetaan aina siellä seuran tärkeimmällä tasolla, kasvatustyössä, sanoo Kimmo Hirsilä.

– Satavuotiaan Tempauksen panos lajin hyväksi vuosien saatossa on tärkeä, ja Tyrnävältä tulee myös useita lajivaikuttajia, kuten Pohjois-Suomen Pesiksen entinen puheenjohtaja Eero Ylilauri sekä monipuolinen lajiaktiivi Päivi Hannuniemi, jatkaa Hirsilä.

100-vuotisjuhlavuottaan viettävä Tyrnävän Tempaus järjestää yhdessä Tyrnävän kunnan kanssa juhlapelitapahtuman lauantaina 11.6.2022 klo 13:30. Tapahtuma alkaa klo 13:30 juhlapuheilla sekä Tyrnävän kunnan tarjoamilla juhlakahveilla.
Klo 14:00 alkavassa juhlapelissä Tyrnävän Tempauksen naisten suomensarjan joukkue kohtaa Oulunsalon Vasaman. Tervetuloa!


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!