Tyrnäväläis-liminkalaisen DigiHelppi-tiimin digitalisaatiotyö palkitaan 4.12. Helsingissä
-

Julkaistu

Tyrnäväläis-liminkalaisen DigiHelppi-tiimin digitalisaatiotyö palkitaan 4.12. Helsingissä

DigiHelppi-hankkeen dynaaminen duo, projektipäällikkö Heidi Niemelä (vasemmalla) ja projektikoordinaattori Nea Tuomaala.

Tyrnävällä, Limingassa ja Utajärvellä toimiva DigiHelppi – Henkilöstön digitaidot kuntoon yhteistyöllä -kehittämishanke palkitaan tänään 4.12. Kunta- ja hyvinvointialojen työnantajien KT:n ja kunta-alan pääsopijajärjestöjen Tärkeissä töissä -gaalassa Helsingissä digitaitojen ja digitalisaation edistämisestä hankkeen toimialueen kunnissa.

Hankkeessa tehdyt esimerkilliset kunta-alan digitalisaatiota edistävät ja organisaatioiden oppimisen rajoitteita purkavat kehittämisteot ovat kaikkien Suomen kuntien hyödynnettävissä omien organisaatioidensa kehittämisessä.

– Pyrimme ennen kaikkea helpottamaan sisäistä tiedonkulkua digiasioissa ja mutkattomammassa tuessa kaverilta kaverille. Koko organisaatio oppii, kun kysymykset ja vastaukset ovat avoimia, ja myös varsinaisen IT-tuen aikaa säästyy helpommilta kysymyksiltä, kertoo DigiHelppi-hankkeen projektipäällikkö Heidi Niemelä.

– Hanke edustaa avointa ja välitöntä kulttuuria, joka näkyy esimerkiksi kuntiin ja kuntien välille luomassamme digitutorverkostossa. Verkoston digitutorit vinkkaavat ja neuvovat omien tehtäviensä ohessa työyksiköissään hyödynnettävien digisovellusten käytössä, olipa kyse Microsoftin sovelluksista tai toimialakohtaisista tietojärjestelmistä. Tieto kulkee tehokkaasti siellä missä sitä tarvitaan, kertoo DigiHelppi-hankkeen projektikoordinaattori Nea Tuomaala.

– Olemme avanneet jokaisessa kunnassa matalan kynnyksen tuen kanavat, joissa on helppo kysyä digikysymyksiä ja kuka tahansa organisaatioissa voi tietäessään vastata, Tuomaala summaa.

Toimintamallit hyödynnettävissä maanlaajuisesti

DigiHelppi-hankkeen Tärkeissä töissä -gaalassa palkittaviin kehittämistekoihin lukeutuvat rakennustarkastajien seudullisen kuntayhteistyön syventäminen, digitaitojen osaamismerkkien käyttöönotto, digihankintojen prosessien kehittäminen, DigiHelpin pääkäyttäjäsuositus kunnille, digitutortoiminnan ja -verkoston perustaminen, digiturvavartit kuntien henkilöstölle sekä matalankynnyksen kanavat vertaisdigituelle ja digivinkkauksille.

– Ehkä kehittämistyömme monialaisuus kuntaorganisaatiossa sekä ajankohtainen digitalisaation mukanaan tuoma mahdollisuus uudenlaiseen tiedonkulkuun ja organisaatioiden oppimiseen ovat ne asiat, mitkä osuivat tämän palkitsemisen osalta juuri oikeaan hetkeen, kommentoi Heidi Niemelä.

– Tämä tunnustus työllemme tuntuu kivalta. Toivomme, että hankkeessa kehitetyistä toimintamalleista voisi olla hyötyä mahdollisimman monessa Suomen kunnassa, sanoo Nea Tuomaala.

Matalan kynnyksen yhteistyöfoorumi kuntien rakennustarkastajille

DigiHelppi-hanke on myös viimeisen vuoden aikana ollut mukana tukemassa useamman kunnan rakennustarkastajia heidän perustaessa uudenlaisen, Microsoft Teamsiä hyödyntävän rakennustarkastajien yhteistyöfoorumin Tyrnävän, Limingan, Utajärven, Muhoksen, Kempeleen, Iin, Vaalan ja Lumijoen rakennustarkastajille.

Tyrnävän kunnan rakennustarkastaja Jouko Parviainen kiittelee DigiHelppi-hankkeen panosta yhteistyöfoorumin luomisessa.

– Mukana olevien kuntien rakennustarkastajat pystyvät foorumin kautta joustavasti jakamaan näkökulmia, toimintamalleja ja perehdyttämään uusia rakennustarkastajia sekä ennen kaikkea matalalla kynnyksellä kysymään ja hyödyntämään koko verkoston kokemuspohjaa, esimerkiksi monimutkaisempien kokonaisuuksien, kuten aurinko- ja tuulivoimarakentamisen osalta, kertoo Parviainen.

– Myös asiakas hyötyy, sillä mutkaton tiedon jakaminen mahdollistaa alueen kuntien toimintatapojen, prosessien ja esimerkiksi asiakasmaksujen yhdenmukaistamista, Parviainen kertoo.

– Yhteinen foorumi on tuonut myös lisäulottuvuuden tiiviimpään yhteistyöhön, jota Tyrnävä on kehittänyt yhdessä Muhoksen kanssa. Yhteistyöllämme on ollut myönteisiä vaikutuksia rakennusvalvontojen asiakaspalveluun, ja olemme jo pari vuotta myös jakaneet joustavasti rakennustarkastuksen työkuormaa keskenämme sairausloma- ja vuosilomatuurausten muodossa, Parviainen jatkaa.


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!