-

Julkaistu

TET-viikko kunnantalolla

TET harjoittelijat kunnantalolla

Toukokuun lopussa minä ja kaverini Juuso olimme viikon työelämään tutustumisjaksolla Tyrnävän kunnantalolla. Maanantaina saimme aloittaa TET-jakson suoraan kahvitauolla, jonka jälkeen vuorossa oli kunnantalon eri osastojen esittely. Esittelykierroksen jälkeen aloitimme Juuson kanssa ensimmäisellä työtehtävällämme – arkiston paperien järjestämisellä aakkosjärjestykseen. Papereita oli järjestettäväksi useita pinoja, joten tässä työssä vierähtikin jo useita tunteja. Päivän loppupuolella sain käyttööni oman työpisteen ja tietokoneen, ja pääsin tekemään hieman kiinnostavampia toimistotöitä. Aloitin tekemällä tietokoneella kuvatekstilappuja tulevaa näyttelyä varten. Sen jälkeen ensimmäinen TET-päivä jo päättyikin.

Tiistaipäivä alkoi taas tuttuun tapaan kahveilla kello yhdeksältä. Alkupäivästä olimme kirjastolla tekemässä kehitysideoita kunnan nettisivuihin. Tämän jälkeen jatkoin omia toimistotöitäni, ja aloitin laminoimalla pari kuvaa ja karttaa sekä tekemällä paikannimilistaa tulevaa tapahtumaa varten. Iltapäivällä pääsimme Juuson kanssa osallistumaan valtuustosalissa kokoukseen, jonka jälkeen suunnittelimme seuraavan päivän ohjelmaa. Tässä vaiheessa Juusolla tuli kiire kahvitauolle, kun suunnittelu meni muutaman minuutin ylitöiksi. Kahvitauon jälkeen jatkoin toimistotöitä ja aloitin tämän blogin kirjoittamisen.

Keskiviikkona perehdyimme kunnan rakennustarkastajan kanssa rakennuslupa-asioihin. Saimme tietää monia tärkeitä asioita, jotka täytyy ottaa huomioon omaa taloa tai mitä tahansa muutakin rakennusta rakennettaessa. Sen jälkeen tutustuimme perusteellisesti suunnitteilla olevan talon suunnittelupiirustuksiin sekä rakennusten suunnitteluun turvallisuuden ja viihtyisyyden kannalta. Iltapäivällä kävimme vielä autolla katselmuskierroksella kirkonkylällä ja Murrossa.

Torstaipäivän aloitimme toteuttamalla kehitysehdotuksia, joita tiistaina teimme kunnan nettisivuihin. Lähes kaikki ehdotukset saatiin toteutettua kunnan sivustolle heti aamun aikana. Sen jälkeen aloimme Juuson kanssa valmistelemaan tietovisa-bingopeliä henkilökunnalle pelattavaksi seuraavana päivänä.

Perjantaiaamun kahvitauolla oli sitten aika pitää kaikille kahviossa oleville tämä torstaina tehty tietovisa-bingopeli. Pelissä osallistujien täytyi osata vastata Tyrnävään liittyviin kysymyksiin edetäkseen pelissä. Ensimmäiset bingot tulivat yhdeksännen kysymyksen kohdalla. Bingon jälkeen tutustuimme rakennustarkastajan kanssa kiinteistökauppoihin liittyvään kunnan etuosto-oikeuteen ja tarkastelimme jäteveden käsittelyä haja-asutusalueilla.

Viikon ajalle mahtui lopulta paljon erilaisia työtehtäviä – kirjoitustöistä toimistolla katselmuskierrosajeluun ympäri Tyrnävää. Juuso kertoi viikon päätteeksi, että TET-jakso on ollut hänenkin mielestään todella hauska ja opettavainen. Kiitos kaikille kunnantalon työntekijöille mahtavasta TET-viikosta!

Niklas

Jos haluat tutustua Juuson ja Niklaksen Tyrnävä-aiheiseen bingoon, tule pelaamaan se läpi keskiviikkona 31.5.2023 Kesänportissa klo 12-14 tai 16-18.
Kunnantalon väki kiittää TET-harjoittelijoita ahkerasta työviikosta. Aurinkoista kesän ja lomien odotusta koululaisille ja jokaiselle ja tapaamisiin Kesänportissa!

 

 


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!