Pihamaat kuntoon nuorten toimesta – pidetään yhdessä Tyrnävä siistinä!
-

Julkaistu

Pihamaat kuntoon nuorten toimesta – pidetään yhdessä Tyrnävä siistinä!

Tyrnävällä on tänä vuonna kesätöissä useita reippaita nuoria hoitamassa nurmi- ja viheralueita kuntoon.

Liinus ja Iiro ovat 15-vuotiaita nuoria, jotka ovat olleet tänä vuonna ahkerasti leikkaamassa ruohoa ympäri kirkonkylän viheralueita. He kertovat valinneen ruohonleikkuu työn, sillä se on hyvin yksinkertaista ja pääsee olemaan ulkona ja liikkumaan.

”Suosittelisin työtä sellaisille ihmisille, jotka tykkäävät leikata ruohoa ja viettää aikaa ulkona”, kertoo Iiro.

Pojat sanovat viihtyneen työssä, mutta kertovat sen olevan kuitenkin hieman raskasta ja toivoisivat taukojen pidennystä työpäiviin. Aika menee kuitenkin nopeasti työn teossa ja askelia kertyy ruohonleikkaamisessa hyvin.

Liinus kertoo mielellään hakevan myös ensi vuonna ruohonleikkuu töihin, sillä tykkää ulkona olemisesta ja kokee työn helppona.

Pihahommissa oli tänä vuonna myös kolme ahkeraa nuorta hoitamassa pihojen kunnossapitoa.

Jenni, Silja ja Elina ovat olleet auttamassa siistimään kunnan piha-alueita ja saaneet hyvin puhdasta jälkeä aikaiseksi.

”Olemme töiden aikana nyppineet sammalia ja rikkaruohoja, keränneet roskia pihalta ja lakaistu pihoja sekä laatoituksia puhtaiksi”, kertoo 15-vuotias Jenni.

Tytöt kuvailevat työtä hyvin rentona ja rauhallisena työnä.

”Työ on hyvin rentoa, kun voi päättää oman työtahdin eikä paineita ole liikaa. Kavereiden kanssa työskennellessä aika on kulunut hyvin nopeaa”, toteaa 16-vuotias Silja.

Pihahommia tytöt ovat päämäärin tehneet Kuulammen koulun pihapiirissä sekä Myllykirjaston päädyssä.


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!