Murron kirjakaappi avataan 14.6. klo 17 – tilaisuudessa opastus kirjakaapin käyttöön!
-

Julkaistu

Murron kirjakaappi avataan 14.6. klo 17 – tilaisuudessa opastus kirjakaapin käyttöön!

Murron kirjakaappi avataan Murron koululla tiistaina 14.6. klo 17:00 – tervetuloa mukaan avaukseen! Sisäänkäynti sisäpihalta, ovella invaluiska. Ovessa punainen Murron kirjakaappi -kyltti.

Paikan päällä kirjastonhoitaja Helena Rinnekangas esittelee kirjakaapin ominaisuuksia ja opastaa käyttöä klo 17:00 alkaen.

Murron kirjakaapin myötä Tyrnävällä tarjotaan kiinteitä kirjastopalveluita nyt jo kolmessa eri kylässä. Tämä ei perinteisin kirjastopalveluin olisi mahdollista.

Kirjakaappeina tunnettavat mobiilikirjastot ovat osa Tyrnävän modernien kirjastopalveluiden kehittämisen kokonaisuutta, johon kuuluu myös viime vuonna vakinaistettu lasten ja nuorten kirjastovirkailijan toimi.

Kirjojen lisäksi kaapista voi lainata myös frisbeegolfkiekkoja. Näin kiekot saa helposti käyttöön esimerkiksi Murron koulun 6-väyläiselle ja läheisen Peuranmäen täysimittaiselle 18-väyläiselle radalle.

Helppokäyttöinen kirjakaappi

Kirjakaapin käyttö vaatii ainoastaan voimassa olevan kirjastokortin sekä oman kirjastokorttikohtaisen PIN-koodisi. Jos et muista omaa koodiasi, tai et ole sellaista vielä käyttänyt esim. nettilainaukseen, saat PIN-koodin kirjaston henkilökunnalta paikan päältä Murron opastustilaisuudessa tai mistä tahansa Outi-kirjastosta. PIN-koodia tarvitaan sekä ulko-oven lukijaan että kirjakaapin aukaisuun.

Kirjakaapin käyttö on helppoa:
1) Avaa ulko-ovi lukemalla kirjastokortti viivakoodinlukijassa sekä syöttämällä pin-koodisi.
2) Ulko-ovi avautuu ja pääset kirjakaapin luo aulaan.
3) Kirjaudu kirjakaappiin lukemalla kirjastokortti viivakoodinlukijassa sekä pin-koodilla.
4) Kaappi aukeaa.
5) Selaile rauhassa kirjoja, ota valitsemasi kirjat kaapista ja laita kaapin ovi kiinni.
6) Lainakuitti tulostuu ja lainat ovat kirjautuneet kortinhaltijan lainoiksi.

Palauttaminen käy samaan tapaan:
1) Kirjaudu kirjakaappiin.
2) Sijoita palautettavat kirjat mille tahansa kaapin hyllylle ja sulje kaapin ovi.
3) Kuitti tulostuu ja lainat ovat palautuneet.

Kirjakaapista lainattuja kirjoja voi palauttaa mihin tahansa Outi-kirjastoon. Kirjakaappiin voi palauttaa ainoastaan kyseisestä kirjakaapista lainattua aineistoa. Murron kirjakaappi ei toimi varausten noutopaikkana.


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!