Miten sinä kehittäisit Tyrnävää? Tule mukaan työpajoihin Tyrnävän torille ti 25.5. ja ke 26.5. klo 17–19
-

Julkaistu

Miten sinä kehittäisit Tyrnävää? Tule mukaan työpajoihin Tyrnävän torille ti 25.5. ja ke 26.5. klo 17–19

Saimme kyselyymme yhteensä 319 vastaajalta huikeat 752 ideaa! Nyt karsimme ja yhdistelemme – mitkä ideat on toteutettavissa osallistuvan budjetoinnin keinoin.

Millaista tekemistä toivot kotikuntaasi? Mikä tekisi Tyrnävästä entistäkin mukavamman paikan elää? Nyt JUURI SINULLA on mahdollisuus ottaa osaa kunnan hyvinvointityöhön ja tulla mukaan työstämään ideoista toteutettavan kokoisia toimenpiteitä osallistuvan budjetoinnin jatkovalmisteluun. Toteutamme parhaat ideat syksyllä 2021.

Tiistain TUUNAA TYRNÄVÄÄ -työpaja I 25.5. klo 1719

Tuomme tiistain työpajaan (linkki tapahtumakalenteriin) ideat, jotka liittyivät ideoinnissa esillä olleisiin kohderyhmiin lapset, nuoret, perheet, ikäihmiset, sinkut ja yksinäiset. Yhteensä näitä ideoita meille jätettiin 189.
Jos aikaa jää, voimme hypätä ideoiden käsittelyssä aloittelemaan jo keskiviikon ideoiden perkaamista, koska siinä kokonaisuudessa ideoiden kokonaismäärä oli moninkertainen. Kaikki kyselyyn annetut ideat ovat molemmissa työpajoissa esillä.

Keskiviikon TUUNAA TYRNÄVÄÄ -työpaja II 26.5. klo 1719

Keskiviikon työpajassa (linkki tapahtumakalenteriin) käsittelemme ideat, jotka liittyivät toiminnallisiin teemoihin asuinympäristö, kulttuuripalvelut, harrastaminen, liikunta, kurssit ja tapahtumat sekä muut ideat. Yhteensä näitä ideoita oli 440. Kaikki kyselyyn annetut ideat ovat molemmissa työpajoissa esillä.

Molempien työpajapäivien idea on sama – käydään läpi meille tulleet TUUNAA TYRNÄVÄÄ -ideat ja lajitellaan niistä toteuttamiskelpoiset eli sellaiset, jotka mahtuvat 25 000 euron osallistuvan budjetoinnin raamiin. Näitä toteutettavan suuruisia ideoita tuunataan ja lajitellaan edelleen siten, että yhteneviä ideoita pyritään yhdistämään ja tunnistamaan merkittävimmiksi tässä vaiheessa nousevia kehittämisteemoja.

Myös ideat, jotka eivät ole osallistuvan budjetoinnin määrärahoilla toteutettavissa, kootaan tässä vaiheessa talteen ja viedään palautteena eteenpäin.

Tule mukaan työstämään ajatuksianne, tavataan torilla turvallisista etäisyyksistä, käsihygieniasta ja suojaimista edelleen huolehtien. Työpajoihin voi tulla osallistumaan koko aikaisesti tai vain piipahtamaan itselleen parhaiten sopivaan hetkeen.


Millaista tekemistä toivot kotikuntaasi? Mikä tekisi Tyrnävästä entistäkin mukavamman paikan elää? Nyt JUURI SINULLA on mahdollisuus ottaa osaa kunnan hyvinvointityöhön ja lähettää meille omat ideasi kotikuntasi tulevaisuuden rakentamiseksi. Osallistu Tuunaa Tyrnävää -kyselyyn ja vaikuta! Toteutamme parhaat ideat syksyllä 2021.

Tuunaa Tyrnävää -kysely on osa Tyrnävän kunnan osallistuvan budjetoinnin mallia, jossa asukkaat pääsevät ohjaamaan 25 000 euroa tärkeiksi kokemiinsa kehittämiskohteisiin kunnassa. Ollakseen toteuttamiskelpoinen idean täytyy kohdistua kuntalaisten tai vaikkapa kyläsi yhteiseksi hyväksi.

Ideointivaiheen Tuunaa Tyrnävää -kyselyssä jokainen kuntalainen voi ehdottaa oman ideansa Tyrnävän kehittämiseksi. Idea voi olla pieni tai suuri. Kutsumme lapset, nuoret, työikäiset ja seniorit kaikki yhdessä ideoimaan! Voit myös ehdottaa useampaa ideaa.

Kun ideat on kerätty kyselyllä, järjestämme kuntalaisille työpajoja, joissa ideoita voidaan jatkokehittää yhdessä. Lopuksi kuntalaiset valitsevat kehitetyistä ideoista parhaat äänestämällä. Parhaiksi valittuja ideoita kunta ryhtyy toteuttamaan syksyllä 2021.

Tuunaa Tyrnävää -kyselyyn voit osallistua sähköisen kyselyn lisäksi kyselylomakkeilla Tyrnävän kunnantalon Sentraalissa, Myllykirjastossa, Temmeksen Salessa ja Murron koululla 3.5. alkaen. Voit myös leikata kyselylomakkeen 5.5. Rantalakeuden liitteenä koteihin jaettavasta Kuntatiedotteesta ja palauttaa sen ideoidesi kera johonkin edellä mainituista palautuspisteistä. Tartu tilaisuuteen ja jätä ideasi pikimmiten – kyselyyn voi osallistua vain 14.5. saakka. Rakennetaan meidän Tyrnävästä entistäkin parempi!  

Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen on kunnan tehtävä. Se on tietoista voimavarojen kohdentamista kuntalaisten hyvinvointiin ja terveyteen. Käytännössä kyse on tehtävistä, joiden tavoitteena on kuntalaisten hyvinvoinnin, terveyden ja toimintakyvyn lisääminen, sairauksien ja syrjäytymisen ehkäisy ja osallisuuden vahvistaminen. Näitä tehtäviä toteutetaan kunnan kaikilla toimialoilla. Edistämällä hyvinvointia ja osallisuutta parannetaan kuntalaisten elämänlaatua, lisätään työllisyyttä, työkykyä ja tuottavuutta ja hillitään sosiaalisten ongelmien ja eriarvoisuuden kasvua. Tyrnävän kunnan osallistuvan budjetoinnin malli on osa tätä kokonaisuutta.

Vastaa kyselyyn tästä:
https://link.webropolsurveys.com/S/0281C7EB4D1E78FE


Piditkö uutisesta? Jaa se kaverille!